Joga za balansiranje Pitta, Vata i Kapha doshe

Updated

Sljedeći vikend, 8. i 9. rujna u Sangha yoga centru održat će se radionica Joga & Ayurveda – praksa za balansiranje dosha sa Ninom Vukas.

Bilo da ste učitelj joge pa ovom radionicom želite oplemeniti svoje znanje i podučavanje, ili da želite naučiti kako prilagoditi vlastitu praksu koristeći ova znanja, radionica je otvorena za sve.

doshe, ayurveda, joga

Ayurveda, u prijevodu sa Sanskrita ‘znanost o životu’, potječe iz Indije a smatra se najstarijom medicinskom tradicijom, starom i do 5000 godina. Kroz tisućljeća ayurvedski su učenjaci promatrali prirodu, životinje, ljude i međusobnu povezanost svega oko nas, zatim na koji način unutarnji i vanjski faktori utječu na cjelovito zdravlje pojedinca, te kako kroz prirodan i holistički pristup pomoći pojedincu da postigne zdravlje na svim razinama.

Kako i na prehranu te dnevne i sezonske rituale, tako ova drevna znanja možemo aplicirati i na joga praksu te ju adaptirati kako bi uravnotežili eventualne disbalanse.

Snježana Nina Vukas provesti će vas kroz tri različite prakse za umirivanje svake od tri doshe te vas kroz predavanja upoznati sa svim alatima koje možete koristiti tijekom prakse. Ovo se, osim asane i raznih sijedova, odnosi i druge tehnike poput meditacije i vizualizacije, pranayame, mantri i mudri.

Raspored subota:

10:00-11:30 Joga praksa za Vata doshu
12:30-14:00 Predavanje – Joga i Vata dosha
14:15 -15:45 Joga praksa za Pitta doshu
16:00-17:15 Predavanje – Joga i Pitta dosha

Raspored nedjelja:

10:00-11:30 Joga praksa za Kapha doshu
11:45 – 13:15 Predavanje – Joga i Kapha dosha

Moguće je prisustvovati samo jednom satu + radionici!

Više informacija saznajte na Yoga za balansiranje dosha sa Snjezanom Ninom Vukas.
Foto: Sangha Yoga centar