Joga retreat uz tečaj jedrenja

Updated

Ako ste u potrazi za jedinstvenim wellness i avanturističkim iskustvom, ovo je prilika da uživate u jedrenju prekrasnom hrvatskom obalom, doživite život na brodu, vježbate jogu na zapanjujućim mjestima, te se opustite uz masažu.

ana kutija, jedrenje, joga

ana kutija, jedrenje, joga

Jedrenje je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti na otvorenom koje možete doživjeti. Upoznajte snagu vjetra i mora i provedite vrijeme visoke kvalitete posvećene samo vašem umu i tijelu. Kretanje i more čiste onu ustajalu energiju u nama i dopuštaju nam da otpustimo sve što nam više ne treba. Meditacije će povezati vaš um s energijom vode i zraka. Ovo će vas naučiti prednostima življenja svjesnog života, života iz vlastitog centra, ovdje i sada.

Spojiti jogu, pranayamu i meditaciju sa morem i mirom koju pruža jedrilica je osjećaj koji smo doživjeli i koji želimo podijeliti s vama. Na jedrenju vidimo drugačije, čujemo drugačije, osjećamo drugačije pa možemo puno lakše i sebe sagledati potpuno drugačije.

Što očekivati:

• Kroz tjedan dana na brodu naučiti ćete osnovne jedriličarske vještine, prilagoditi se vjetru, moru i životu na jedrilici.
• Naučiti ćete okret uz vjetar i niz vjetar s glavnim jedrom i genovom, te pravila izbjegavanja sudara na moru. Naravno, svaki dan učite i par osnovnih mornarskih čvorova, koji su vam potrebni da bi mogli jedriti.
• Dodatno ćete shvatiti temeljnu logiku ponašanja nautičara na moru kao i spojiti je sa svojom postojećom ili novostečenom praksom joge (Hatha, Vinyasa, Slow flow, Yin, SUP joga-po želji).
• Uživati ćete u pranayamama i vođenim meditacijama, te masaži ramena i vrata, a uz sve to se i dobro zabaviti i odmoriti.

Termine retreta koji će se održavati do rujna pratite na web stranici www.anakutija.com

Detalji:

Predznanje nije potrebno, apsolutni početnici su dobrodošli, kao i iskusni jogiji.
Min. preduvjeti: vještina plivanja, spremnost na tjelesnu aktivnost i na sudjelovanje u poslovima na jedrilici
Vještine koje ćete steći: osnove kormilarenja, rukovanje jedrima, produbljenje Joga prakse i disanja
Smještaj: jedrilica
Akvatorij jedrenja: srednji Jadran

*Uz dogovor sa posadom uvijek se može promijeniti predviđeni plan po vašim željama, može se napraviti ruta koja vam više odgovara.

Datum: 17.-24.8
Trajanje: 7 dana
Min. broj polaznika: 6
Max. broj polaznika: 8
Dolazak: subota od 17 h

ana kutija, jedrenje, joga

Plan:

SUBOTA Šolta – Vis (Vis); nabavka namirnica, check in, jedrenje do uvale Milna (Vis) SUP joga, obilazak otoka (Stiniva, Srebrna, Zelena špilja), povratak u Vis , noćenje u Visu
NEDJELJA Vis (Vis) – Pasadur (Lastovo); Jutanja pranayama i kriye, plovidba prema Pasaduru. SUP joga u Pasaduru, transfer do mjesta Lastovo. Popodnevna joga i meditacija
PONEDJELJAK Ubli (Lastovo) – Pomena (Mljet); Jutanja pranayama i kriye. Plovidba prema Pomeni. Popodnevna joga i meditacija
UTORAK Pomena (Mljet) – Orebić (Pelješac ); Jutanja pranayama i kriye. Plovidba prema Orebiću. Popodnevna joga i meditacija
SRIJEDA Orebić (Pelješac) – Vela Luka (Korčula); Jutanja pranayama i kriye. Plovidba prema Veloj Luci (Korčula). Popodnevna joga i meditacija
ČETVRTAK Vela Luka (Korčula) – Hvar (Hvar); Jutanja pranayama i kriye . SUP joga ujutro u Veloj Luci. Plovidba za Hvar (Hvar). Popodnevna joga i meditacija
PETAK Hvar (Hvar) – Šolta; Jutanja pranayama i kriye i jutarnja SUP joga i meditacija. Zajednička večera u konobi
SUBOTA Šolta – doručak na brodu. Check-out do 9:00
*Dnevni plan podložan je promjenama u skladu s trenutnim vremenskim uvjetima i prognozom kao i ovisno o željama polaznika.

ana kutija, jedrenje, joga

Cijena:
• 1100 eura po osobi (8 ljudi)
• 1350 eura po osobi (6 ljudi)
*Depozit: 30% od ukupnog iznosa, nepovratno

Cijena uključuje:
• 7-dnevni smještaj na jedrilici u dvokrevetnim kabinama
• polupansion na jedrilici -doručak i ručak
• piće dobrodošlice
• poklon sponzora
• grickalice, voće, voda i čaj
• skiper i voditeljica programa
• tečaj jedrenja
• svakodnevne joga satove
• svakodnevne vođene meditacije i pranayame
• parcijalna masaža
• najam SUP-a i SUP joga
sve ostale troškove:
• vez u baznoj marini i troškovi drugih marina, boravišne taxe, gorivo, naknada za posteljinu i završno čišćenje
• zajednička večera zadnjeg dana u restoranu

Cijena ne uključuje: alkoholna pića, suvenire, večeru.

ORGANIZATOR:
Ana je medicinska sestra, sportsko-medicinski terapeut i maser, viša trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u sportski trening i svakodnevni život. Učiteljica multi-style Vinyasa joge (RYT 500), predavač i edukator na poligonu YogaPRO za učitelje joge, na kojem predaje Osnove joge, Terapijsku jogu, Hatha jogu i drži radionice restorativne joge i joge s pomagalima. Redovito vodi Joga Nidru i vođene zvučne aroma meditacije sa tehnikama opuštanja i vizualizacijama. Vodi tjedne satove Hatha joge i joge s pomagalima. Studira u školi za Iyengar joga učitelja u Sloveniji. Ana ima višegodišnje iskustvo kao instruktor pilatesa i korektivne gimnastike. Ima 22 godišnje radno iskustvo od toga 15 godišnje iskustvo u radu sa profesionalnim sportašima , te višegodišnje iskustvo u radu sa menadžerima na programima wellbeinga i upravljanja stresom.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici www.anakutija.com ili na 0976127609.