Vođena Pranayama u Suncokret yoga studiju

Updated

U petak, 22. siječnja u Suncokret yoga studiju održat će se vođena Pranayama!

Pranayama znači kontrola daha, ali i produženje, proširenje, oslobađanje daha, istovremeno i životne energije. Kada postignemo veću svjesnost o tijelu, sljedeći korak u yogi je fokus na dah. Dah je glavni izvor životne energije. Prakticirajući pranayamu, kontroliramo disanje, učimo ispravno disati, unosimo više zraka – prane, u tijelo čime ono postaje zdravije i dugovječnije.

12439508_1066290930087939_4317136225355525393_n

Kvaliteta našeg daha utječe direktno na stanje našeg uma. Isto tako stanje našeg uma mijenja kvalitetu našeg daha, a time i kvalitetu prane. Dah postaje plitak i isprekidan kada smo pod stresom, brz i glasan kada smo uzbuđeni, dublji je i tiši kada smo mirni. Ako prana ne nalazi dovoljno prostora unutar tijela, to znači da je nešto napada i izbacuje, nešto što tu ne pripada, a to je suvišan nagomilani otpad. Iz tog razloga i radimo pranayamu kako bismo smanjili otpad i koncentrirali pranu unutar tijela.

Ova radionica je besplatna za sve članove Suncokret yoga studija, ali mogu se pridružiti svi uz simboličnu donaciju uz najavu na mail [email protected].