Savršena ljetna kombinacija: Joga i jedrenje

Updated

Kada spojimo jogu i jedrenje, taj spoj može biti moćno iscjeljenje u našem životu. Ovaj program ljubiteljima/cama mora, vjetra i slobode pruža kombiniranje osnovne jedriličarske vještine uz svakodnevnu praksu joge. Spojiti asane, pranayamu i meditaciju sa morem i mirom koju pruža jedrilica je osjećaj koji smo doživjeli i koji želimo podijeliti s vama.

joga, jedrenje, pranayama, masaža

Dok jedrimo, budimo se svaki dan na novom mjestu, a ta činjenica u nama budi osjećaj kao da smo kod kuće, bez obzira gdje smo se tog dana zatekli. Također budi u nama osećaj da oslonac i sigurno mjesto nisu u vanjskim stvarima već u nama gdje god bili. U Jogi pokušavamo otpustiti osjećaj vezivanja za stvari, pokušavamo biti manje ovisni od svega što nije pod našom kontrolom i tražimo oslonac u sebi, a jedrenje nam dodatno pomaže u tome.

Zato što smo stalno u pokretu, manje se vežemo uz stvari i samom plovidbom morem, ustvari pročišćavamo sebe. Kretanje i more (voda) čiste onu ustajalu energiju u nama i dopuštaju nam da otpustimo sve što nam više ne treba. Kada se krećemo, naše tijelo i um su smireniji, pa jasnije možemo sagledati sebe, te lakše otpustiti neke stvari koje smo predugo držali u sebi, a ustvari nam više ne trebaju. Kada se oslobodimo svega što nas koči i sputava, napravimo više mjesta za nešto novo što želimo privući u svoj život.

Na jedrenju vidimo drugačije, čujemo drugačije, osjećamo drugačije pa možemo puno lakše i sebe sagledati potpuno drugačije. Dovoljno je da samo sjedimo na brodu uz jednostavnu meditaciju, dok osjećamo dodir vjetra na svojoj koži i slušamo valove. Predivno.

joga, jedrenje, meditacija

Program povlačenja obuhvaća:

Cilj:
Kroz tjedan dana na brodu naučiti ćete osnovne jedriličarske vještine, prilagoditi se vjetru, moru i životu na jedrilici.
Naučiti ćete okret uz vjetar i niz vjetar s glavnim jedrom i genovom, te pravila izbjegavanja sudara na moru. Naravno, svaki dan učite i par osnovnih mornarskih čvorova, koji su vam potrebni da bi mogli jedriti. Dodatno ćete shvatiti temeljnu logiku ponašanja nautičara na moru kao i spojiti je sa svojom postojećom ili novostečenom praksom joge (Hatha, Asthanga, Vinyasa, Yin, SUP joga– po želji).
Uživati ćete u pranayamama i vođenim meditacijama, te masaži ramena i vrata, a uz sve to se i dobro zabaviti i odmoriti.

Predznanje: nije potrebno
Min. preduvjeti: vještina plivanja, spremnost na tjelesnu aktivnost i na sudjelovanje u svim poslovima na jedrilici
Vještine koje ćete steći: osnove kormilarenja, rukovanje jedrima, produbljenje joga prakse i disanja
Smještaj: jedrilica
Akvatorij jedrenja: akvatorij otoka Murtera, Kornati, Šibenski akvatorij (uz dogovor sa posadom uvijek možemo promijeniti predviđeni plan po vašim željama, možemo napraviti rutu koja vam više odgovara)
Trajanje: 6 dana
Min br. polaznika: 5
Max br. polaznika: 8
Dolazak: subota do 17 sati

joga, meditacija, pranayama

Dnevni plan:

DAN 1

DAN 2

Plovi se: Murter- Sali

DAN 3

Plovi se: Sali-Kornati

DAN 4

Plovi se: Kornati- Žirje

DAN 5

Plovi se: Žirje- Skradin

DAN 6

Plovi se: Skradin- Prvić

DAN 7

Plovi se: Prvić-Murter

***Dnevni plan podložan je promjenama u skladu s trenutnim vremenskim uvjetima i prognozom kao i ovisno o željama polaznika.
Cijene za termine: 2.6, 9.6, 16.6
*Za ranije uplate i parove: 550 eura / osobi
*Za kasnije uplate: 600 eura/ osobi

Cijene za termine: 23.6, 30.6, 7.7, 14.7, 21.7, 28.7, 4.8, 11.8, 18.8, 25.8
*Za ranije uplate i parove: 700 eura / osobi
*Za kasnije uplate: 750 eura / osobi

Cijena uključuje:

Cijena ne uključuje:

INFO:

Ana Kutija 097/6127609 email: [email protected]
Nebojša Petrović 092/1799610 email: [email protected]

jedrilica, jedrenje, more, joga

Savjeti za pakiranje:
Jedriličarske rukavice( potpuno su u redu malo deblje biciklističke rukavice ), dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca i vreća za spavanje( ležajevi na brodu imaju posteljinu pa je vreća opcionalna, ko je nema ne mora je kupovati zbog jedrenja). Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala, Joga prostirka (ako ju imate). Nemojte nositi kofere, već putne torbe i ruksaci

TIM:
Ana Kutija
Ana je sportska terapeutkinja, medicinska sestra, viša trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u sportski trening, učiteljica multi-style Vinyasa joge (RYT 200) koju je učila u Poligonu za obuku učitelja joge YogaPRO, na kojem danas ponosno predaje! Mladim učiteljima Ana predaje Terapijsku jogu i drži radionice joge s pomagalima, a redovito vodi i Jogu Nidru te vođene zvučne aroma meditacije, uz tjedne satove klasične Hatha joge. Nedavno je upisala školu za Iyengar joga učitelja.

Nebojša Petrović
Meditativnu praksu počeo je jako rano i kroz sazrjevanje i odrastanje vraćao se meditaciji, mantrama, itd.. Dugo godina tragao je za svojom pravom strašću i konačno se pronašao u jogi i jedrenju. U otkrivanju svoje najveće strasti završio je sve tečajeve jedrenja od početnog do skiperskog u ANA pomorskoj akademiji i postao skiper kao i učitelj joge. Sudjeluje u pripremi i realizaciji projekta „ HIR 3 – around the world“ gdje su legendarnu jedrilicu HIR 3 „spasili“ od zaborava, popravili i jedrili s njom u pripremi za njen drugi put oko svijeta u kome i sam sudjeluje kao član posade. Uz to uglavnom drži individualne satove joge i meditacije.

Marino Stipetić
Od 2014. radi kao instruktor jedrenja u školi ANA u Jezerima, skiper na jedrilicama i katamaranima na Jadranu, kao i skiper za Marina Hramina. Voditelj je brodice C, Ronioc*. Poznavanje povijesti i geografije Hrvatske obale i otoka, s odličnim poznavanjem turističkih i gastronomskih destinacija. Radi višegodišnjeg rada u turizmu i ugostiteljstvu, odlično se snalazi s različitim željama i prohtijevima gostiju, te u svakoj situaciji reagira smireno, staloženo i zdravorazumno. Uz sve navedeno ima izrazitu komunikativnost, snalažljivost i organizacijske sposobnosti.