Radionica: Pozdravi Suncu i anatomija otpuštanja trauma

Updated

U subotu, 17.veljače u joga studiju Yogam održat će se radionica tijekom koje će se baviti ljubavlju prema jedinoj osobi koju ćete u životu zaista imati priliku upoznati. Baviti ćete se ljubavlju prema sebi. Saznat ćete kako vježbati za oslobođenje trauma iz tijela.

Upoznavanje inteligencije tijela kroz problematične asane 

Kroz prizmu bolova koji se mogu osjetiti u pojedinim asanama, naučiti ćete kako razumijevanjem anatomije tijela otkloniti bol i napetost. Vrijeme je da tijelo, koje je jedini nama povjeren alat u životu, počnemo koristiti kao majstori, a ne vječni pripravnici.

Pozdravi Suncu i anatomija otpuštanja trauma

Prvi dio radionice:

U prvom dijelu radionice prolazit ćete kroz Pozdrave Suncu i osnovne postavke svakog pojedinog elementa. Svaki udah i svaki pokret u sebi skriva cijelu knjigu podataka o svakome od nas. Dužina daha, oblik koji tijelo zauzima u položaju, razina ugode u pozi, hrana koju smo jeli kao i količina vode koju smo unijeli, sve to utječe na način i mogućnost vježbanja.

Nismo jednaki, kad vježbamo ujutro i kad vježbamo navečer. Nismo jednaki kad vježbamo nakon posla ili kad vježbamo prije posla. Svatko od nas ima specifične potrebe kao i metode, preciznije, navike koje je razvio kako bi kvalitetnije živio. Nekad te navike stvaraju sretan i ispunjen život, a nekada ne. Dio tih navika ostavlja tragove u tijelu. Često ne ostavljamo baš ugodne tragove. Pomoću njih ćemo tražiti uzroke i unošenjem sitnih promjena brzo podići kvalitetu vježbe i brzinu micanja otpora i restrikcija u tijelu.

Drugi dio radionice:

Drugi dio radionice bavit će se ostalim tehnikama koje dovode lakoću u tijelo, kao što su pojedine kriye, znanje cirkadijalnog ritma tijela kao i znanja o akupresurnim točkama. Na lak i zabavan način vidjet ćete kako je svaka bol i svaki otpor bio samo specifičan ključ za nova vrata u velikom dvorcu životnih iskustava.

Radionica je namijenjena svim razinama jogijske prakse i osmišljena je kao nadopuna kako iskustvu vinyasa stilova, tako i statičnim stilovima.

Literatura za radionicu koja se može unaprijed čitati:

1. The Key Muscles of Yoga: Scientific Keys, Volume www.bandhayoga.com/ScientificKeysVol1Sample.pdf

2. Bhagavad Gita

3. Kristijan Koelga: Samoozdravljenje-praktična primjena samoiscjeljenja

O Mariji Tucaković:

Marija se već dvadeset godina bavi praksom joge. Počevši, s tada dostupnim, statičnim stilovima, s vremenom je otkrila Aashtanga Vinyasa jogu koja joj je postala glavna praksa. Izvanserijski profesionalno i beskrajno ugodno iskustvo vježbanja uz vođenje Sandre Đidara- Bianco, Marca Bianca i Snježane Vukas, potiče ju da 2009. godine postane Certificirani učitelj joge pri Gaia yoga školi koja se tada nalazila u veoma uspješnom zajedničkom projektu sa Sangha yoga studijom. Uz ove divne ljude otkrila je vlastiti put i dobila snagu i podršku da se vrati u rodni grad Požegu i 2013. godine izgradi prvi studio joge u tom gradu. Posebno ju interesira ljudsko tijelo i razvoj istoga kroz pokret, ugodu i zadovoljstvo.

Mjesto održavanja: Studio Yogam – Jarun, Vrisnička 18

Vrijeme održavanja: 17. veljače (subota) od 10 – 13 sati

Prijave na:

Cijena radionice: 200 kuna
Facebook event: Pozdravi Suncu i anatomija otpuštanja trauma