Radionica: Joga kao skladan razvoj cjeline ljudskosti

Updated

Sutra, 12. prosinca u Plesnom centru Studio Pula održat će se radionice koje će voditi Domagoj Orlić dugogodišnji je proučavatelj, praktikant i učitelj Joge i Tantre.

Na prvoj radionici koja će trajati od 10 do 13 sati moći ćete se upoznati sa temeljnim načelima joge. Sudionici će naučiti sva bitna tehnička načela Joge i izravno iskusiti tradicionalni način kombiniranja svih bitnih skupova tehnika (tjelesne stavove, vježbe disanja, meditaciju, mantru i ritual) u smislenu i učinkovitu osobnu praksu. Radionica će se usredotočit na razumijevanje temeljnih tehničkih i netehničkih načela joge, odnosno usmjerit će se na stjecanje uvida u to da nam joga može uistinu biti korisna tek kada u osobnoj praksi pravilno primijenimo sva njezina bitna načela.

Druga radionica počinje u 18 sati i ona će biti nešto kompleksnija, a uključit će sve bitne skupove tehnika joge s osobitim naglaskom na cjelovitost i zaokruženost prakse kao jednim od bitnih uvjeta cjelovitog i skladnog razvoja čovjeka kroz primjerenu osobnu praksu. Posebna pažnja posvetiti će se preciznom izvođenju zahtjevnijih asana, pranayami (vježbama disanja) i dhyani (meditaciji). Danas se gotovo nigdje u svijetu ne prakticira Hatha joga u svojoj cjelovitosti, nego samo razni fragmenti i reducirani stilovi koji se uglavnom opsesivno bave samo asanama i eventualno prakticiraju ponešto pranayame. Ideja radionice je stoga stjecanje potpunijeg uvida u cjelovitu Hatha jogu koja je po svojoj suštini skroz naskroz tantrička praksa. Ova radionica završava u 21 sati!

Više o radionicama, prijavama i cijenama saznajte na linku!

Foto: Drumtidam