Upisi traju: Joga za mame i bebe

Updated

Od 9. rujna u studio OM joge počinje novi program – Joga za mame i bebe!

Pozvane su sve mame s bebama do cca 1 godine starosti da se pridruže ovim sretnim satima joge, tijekom kojih ćete se posvetiti sebi i svojim potrebama, a ujedno i biti u igri i veselju sa svojim bebama.

Radit će se vježbe disanja, blage fizičke vježbe s ciljem opuštanja, istezanja i postepenog vraćanja u psihofizičku formu. Prakticirat će se restorativnu, nježnu, opuštajuću jogu u podržavajućoj atmosferi i za mame i za bebe. Posebna pažnja će se posvetiti abdominalnim mišićima i ligamentima koji su oslabljeni nakon poroda, a potrebno ih je postepeno i mudro vraćati u formu – pa je važno svim vježbama pristupiti s posebnom pažnjom.

Učiteljica koja će voditi „Bebe OM-a“, Lana Elaković Presečki, i sama je majka tri prekrasne djevojčice, pa jako dobro zna kako se mlada mama osjeća. „Prva godina majčinstva najljepši je i najstresniji period u životu,“ kaže Lana, „obilježavaju je promjene na tijelu uzrokovane trudnoćom, kao i emocionalni vrtlozi uzrokovani hormonalnim promjenama. Navikavanje na novu životnu ulogu prate bolovi u kralježnici, ukočenost, prenapregnutost donjih leđa, uz neminovnu neispavanost i kronični umor, a često i nerazumijevanje okoline, stres i usamljenost.“

Mame, želite li biti i ostati u formi, pridružite se ponedjeljkom i srijedom od 10:30 do 11:30h u studiju OM joge!

Molimo vas da se prije dolaska konzultirate s vašim liječnikom i potvrdite da smijete početi s nježnim vježbanjem. Uobičajeno, možete početi s blagim vježbicama već tri tjedna nakon vaginalnog poroda, odnosno 6 tjedana nakon carskog reza.

Upute:

Imate li dodatnih pitanja, javite se mailom na [email protected]

Svoj prvi dolazak na ovaj poseban sat joge, najavite prijavom putem obrazca za prijavu koji se nalazi na linku: https://www.om.com.hr/vijesti/16-radionice/325-bebe-om-a