Koji tip joge najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku?

Updated

Dobro je poznato da nam horoskopski znak može otkriti duboke čežnje i motivacije u našim životima i odnosima. Naš sunčani broj nam pokazuje tko smo zapravo u srži naše osobnosti, što nam pak pomaže da obratimo pozornost na naše ponašanje i na ono što nas prirodno privlači.

Razumijevanje crta naše osobnosti kao i naših potreba nam može također otkriti u kojoj bismo vrsti joge najviše uživali.

Stoga, koji stil ili koju disciplinu joge biste trebali prakticirati s obzirom na vaš horoskopski znak?

1. Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Hot joga

Satovi Hot joge se održavaju u prostoriji čija je temperatura između 29,5°C i 40,5°C. Visoka temperatura pomaže pri izbacivanjanju toksina znojenjem, pridodaje intenzitetu, razvijanju snage i dobivanju fleksibilnosti pri prakticiranju joge.

Horoskopski znak ovan je vatreni znak poznat po svojoj energičnosti i smjeloj osobnosti. Ovaj horoskopski znak voli izazov i ima čeličnu volju. Oni će uživati u intenzitetu Hot joge i osjećat će se ispunjeno nakon što na prostirci ostave lokvu znoja.

2. Bik (21. travnja – 20. svibnja)

Hatha joga

Hatha joga pruža niz asana koje pomažu pri usklađenju fizičkog tijela i usmjeravanja energije duž kralježnice. Hatha joga je izrstan stil joge za poticanje ravnoteže i jedinstva uma i tijela.

Horoskopski znak bik je zemljani znak koji može biti trom pri pokretanju, ali jednom kad krene, spusti glavu i marljivo radi. Hatha joga je izvrstan stil joge koji će nježno ovaj znak gurnuti naprijed, i omogućiti postojanost sa sporim, promišljenim pokretom koji njeguje ovu strpljivu osobnost.

3. Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Kundalini joga

Kundalini joga se usredotočuje na energiju duž kralježnice i otvaranje energetskih kanala čakri. Kundalini jogiji nastoje dostignut drugo stanje svijesti uma, tijela i duha.

Horoskopskim znakom blizanci upravlja Merkur, planet komunikacije. Predstavljaju ga blizanci- merkurovcima koji su pustolovi, originalni i prirodno imaju brzu i divlju energiju. Kundalini joga, s naglaskom na jačanju energetskog tijela, pjevanju mantri i pokretima nalik plesu, je izvrstan način da ovaj horoskopski znak obuhvati energiju i usmjeri ju ka duhovnom ostvarenje.

4. Rak (21. lipnja – 22 srpnja)

Yin joga

Yin joga se usredotočuje na dužem zadržavanju u pozama istezanja u svrhu otpuštanja osjećaja zadržanih u dubokim vezivnim tkivima tijela. To je puno sporije prakticiranje pri kojem se u svakom položaju zadržava od 30 sekundi do nekoliko minuta.

Rakom vlada Mjesec, nebesko tijelo emocija. Njih privlače sigurni prostori koji jednako njeguju kao i oni. Yin joga pruža savršen prostor za ovaj horoskopski znak u kojem će se osjećati sigurno i podržano.

5. Lav (23. srpnja – 22 kolovoza)

Power joga

Power joga je stil vinyasa joge većeg intenziteta koji nudi brže, vrelije i energetičnije iskustvo. Slijedovi su brži i izazovniji te potiču spajanje daha.

Lav ima pregršt energije i voli se igrati. Power joga pruža savršen izlaz ovom znaku za njegovu potrebu za brzinom i puno prilika da proba nove i izazovne poze. Oni vole priliku da zasjaju kao zvijezde na svojoj prostirci, i čak će se osjećati pozitivnije nabijeni kad završe ovaj dinamičan tečaj.

6. Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Iyengar joga

Iyengar jogu je osnovao B.K.S. Iyengar, a temelji se na anatomiji i usklađivanju svake od asana. Iyengar je osmislio mnogo pomagala kako bi pomogao tijelu da pronađe terapeutsko otpuštanje u svakoj asani.

Horoskopski znak djevica je zemljani znak koji buja na organizaciji i redu. Oni su prirodni perfekcionisti i uživaju u preciznosti. Iyengar joga je potpuno zadovoljstvo ovog na detalje usredotočenog horoskopskog znaka.

Koji tip joge najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku?

7. Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Vinyasa joga

Na satovima Vinyasa joge se prvenstveno radi na spajanju daha s pokretom kroz niz asana. Većina Vinyasa satova će uključiti specifičan niz položaja, pas prema dolje, visoki plank, niski plank, pas pram gore i povratak u početnu pozu, tijekom cijelog sata.

Horoskopski znak vaga se uvijek okreće prema prostoru ravnoteže i spokoja. Također ih privlači smisao za ljepotu u svemu što rade. Ovaj horoskopski znak će voljeti tečaj Vinyasa joge čiji je cilj istaknuti onaj sočni, uravnoteženi i lijepi osjećaj.

8. Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Acro joga

Acro joga je odnedavno popularan stil joge s akrobatskom pozadinom, a izvodi se u paru. Acro joga zahtijeva komunikaciju i povjerenje između sudionika kako bi bila sigurna i uspješna.

Horoskopski znak škorpion je poznat po svojim privlačnim i intenzivnim načinima. Oni su hrabri trendseteri koji duboko žude za intimnom vezom. Acro joga je upravo ono što ovaj horoskopski znak treba kako bi se osjećao uzbuđeno tijekom prakticiranja joge.

9. Strijelac (22. studenog – 21 prosinca)

Meditacija

Meditacija je instrument za mnoge stvari. Neki ljudi meditiraju kako bi smanjili stres, rasčistili um ili su u potrazi za višom razinom svijesti. Svatko može imati korist od dosljednog meditiranja, a strijelci mogu imati još više.

Horoskopski znak strijelac je prikazan strijelcom koji uvijek cilja ka višem znanju. Kao duboki filozofski tražilac mudrosti, ovaj horoskopski znak će u meditaciji pronaći savršen način potrage za istinom. Možete se kladiti da će revan strijelac, jednom kada okusi transcendentnosti, sa zanosom istražiti mnoge meditacijske tehnike.

10. Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Ashtanga joga

Tradicionalna Ashtanga joga je podijeljena u 6 serija, pri čemu se jedan nadovezuje na drugi. Učitelji koji prakticiraju Ashtanga jogu će izvoditi iste položaje tijekom svakog sata.

Horoskopski znak jarac je prikazan jarcem koji voli obilježene puteve uz planinu i spremni su marljivo raditi kako bi dostigli svoje ciljeve. Ovaj horoskopski znak buja sa strukturiranim planom, a upravo će ovom horoskopskom znaku Ashtanga joga pružiti toliko voljenu strukturu.

11. Vodenjak (20. siječnja -18. veljače)

Jivamukti joga

Satovi Jivamukti joge su usredotočeni oko jednoličnog pjevušenja, pranayame, meditacije i energetične Vinyase. Također su usredotočeni na duhovnost, bhakti i nenasilje. Mnogi učitelji Jivamukti joge su poznati kao aktivisti za veganstvo i okoliš.

Vodenjak je poznat po svome inovativnom razmišljanju i humanitarnom nagonu. Jivamukti joga će pomoći u rasplamsavanju vodenjakove vlastite vatre koja mijenja svijet, a playlista će im golicati nekonformističnu stranu.

12. Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

Restorativna joga

Restorativna joga nudi sljedbenicima mogućnost da se u potpunosti opuste i odmore svoj um i tijelo. Tijekom satova Restorativne joge, tijelo je poduprto joga pomagalima kao što su joga blokovi, deke i jastuci kako bi dopustili mišićima da se opuste i obnove.

Horoskopski znak ribe su vodeni znak, tako da su ribe duboko u doticaju s plimom i osekom svojih emocija. Oni su blage i brižne osobnosti kojoj treba vrijeme za opuštanje.

Restorativna jogu, najblaži oblik joge, će ovim osjetljivim dušama biti poput toplog zagrljaja.

Izvor: yogiapproved.com
Foto: Flickr
Pripremila: Melani Max