Ranojutarnji joga ciklus: Astro Dharma

Updated

U tjednu od ponedjeljka 4. ožujka do nedjelje 10. ožujka u studiju OM joga počinje ranojutarnji ciklus na kojem će se prakticirati Dharma joga, a ovaj ciklus bavit će se novim idejama potkrijepljenim – astrologijom.

U drevnim kulturama Istoka i Zapada planeti se smatraju nebeskim božanstvima, vladateljima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja. Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i konkretno i specifično utječe na naš život. Mi jesmo dio svemirske energije i nosimo u sebi cijeli Svemir, a planeti utječu na nas više nego što mislimo. Tako i svaki dan u tjednu nosi energije planeta koji vlada tim danom.

astro dharma

Ovaj 7-dnevni jutarnji astro-jogijski ciklus pomoći će vam da uskladite ritam Svemira sa svojim svakodnevnim ritmom, uz karakteristike planeta i njihov utjecaj, vježbe joge, pranayame i meditacije, dan po dan, svaki u svojoj boji i posebnom slijedu te načinu vježbanja.

Ponedjeljak je dan Mjeseca, pa ćete se posvetiti Pozdravima Mjesecu, mjesečevim asanama, intuiciji i kreativnosti. Utorak je dan Marsa i radit će se Vira Parampara vinyasa, tražit će te snagu koja pokreće i vodi vas u djelovanje. Srijeda je dan Merkura, planeta komunikacije, pokreta i zabave, igre, radosti… Četvrtak je dan Jupitera, planeta mudrosti, učenja, meditativne praksa i asana. Petak je dan Venere, planeta ljubavi, umjetnosti i uživanja, druženja, pa ga prati praksa otvaranja srca. Subota je dan Saturna, planeta čišćenja prošlosti, sebe i okoline, stari mudrac održavanja discipline, učitelj strpljenja. Nedjelja je dan Sunca, pokretača, transformacije i nove energije, i njime će se završiti ciklus upoznavanja djelovanja Svemira na vaše biće.

Dobrodošli su svi, neovisno o predznanju!

Donacija:
200 kn za rane uplate do 1. ožujka
250 kn za kasnije uplate, ako ostane mjesta

Prijave su obavezne jer broj mjesta je ograničen!

Obrazac za prijavu možete ispuniti na stranici OM joge!