Radionica: Vipassana meditacija – mini povlačenje

Updated

U nedjelju, 26. ožujka u 10 sati u Udruzi Vestigium održat će se radionica Vipassana meditacija – mini povlačenje.

Inspirirana nedavnim iskustvom meditacijskog povlačenja pod vodstvom budističkog svećenika u okviru programa “Monk Chat” Mahachulalongkornrajvidalaya budističkog sveučilišta u Chiang Maiu (Tajland), Jelena Radošević, jedna od učiteljica joge u Vestigiumu i iskrena ljubiteljica putovanja i istraživanja, zaželjela je podijeliti sa zainteresiranima u Hrvatskoj novostečena znanja i vještine.

Vipassana meditacija uči nas biti svjesnima sadašnjeg trenutka – svega što nas okružuje te naših misli, osjećaja i nagona. Promatranje primijećenog bez osude i stvaranja mišljenja o tome dovodi nas do mirnog uma odnosno općenito stanja smirenosti, sreće i zadovoljstva.

Program radionice:
– uvod u vipassana meditaciju
– praksa stajaće, sjedeće, hodajuće i ležeće meditacije
– čaj
– praksa sjedeće meditacije i meditacije po izboru
– dijeljenje iskustava (Q&A)

Radionica je namijenjena ponajviše onima koji se dosad nisu susreli s meditacijom (u velikom obimu), ali također i svima zainteresiranima za potencijalno nove im metode meditacije.

Sudjelovanje je na bazi donacija za voditeljicu i prostor u vrijednosti koja odgovara Vašem osobnom osjećaju/željama/mogućnostima te se prihvaćaju sa zahvalnošću od srca.

Prijaviti se možete još samo danas na [email protected].