Radionica: Uvod u Pranayamu

Updated

U subotu, 17. veljače u Yoga Plejs studiju radionicu o Pranayami će održati Domagoj Orlić. Pranayama je u suštini svjesno disanje čija glavna svrha je smirivanje uma i ostvarivanje dubljeg uvida u Život. Kada svjesno dišemo, onda smo s Onim što nas diše, sa Životom samim koji u nama pulsira ritmovima udaha i izdaha.

domagoj orlić

U jogi postoje različite tehnike svjesnog disanja koje omogućuju da postanemo i ostanemo prisni s dahom, produbimo i osnažimo dah te bolje razumijemo respiracijski proces i njegovu ulogu u psihofizičkom iscjeljivanju i razvijanju duhovnog života. Pranayama je najvažnija vježba u jogi, baš kao što je i sam dah najvažniji za održanje života. Glavna svrha radionice stoga je uvod u učinkovito prakticiranje pranayame u svim njezinim vidovima i u sprezi sa svim ostalim tehnikama joge. Radionica će započeti teorijskim uvodom, a završiti cjelovitom praksom joge s posebnim naglaskom na pranayami.

Bit će obrađene sljedeće teme:

Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u jogi, na radionicu su pozvani svi!Radionica se održava u Yoga Plejsu na adresi Savska cesta 141 od 10 do 13 sati.

Preporučena donacija 150 kuna

Prijave: [email protected]

Domagoj Orlić (rođen 1970.) dugogodišnji je proučavatelj i praktikant joge te od 2000. godine učenik Marka Whitwella, jednog od najistaknutijih učitelja joge iz tradicije T. Krishnamacharye i njegovog sina T. K. V. Desikachara. Objavio je nekoliko knjiga o jogi. Posljednja je Ilustrirani leksikon joge (2017.) u izdanju Mozaik knjige, a uskoro izlaze i dvije nove: Mantra-joga i Patanjalijeva Niska o jogi. Živi i radi u Zagrebu kao učitelj joge, edukator, pisac i prevoditelj.