Radionica i obuka za joga učitelje sa David Swensonom

Updated

Vikend 15. do 17. travnja studio Ashtanga Yoga Beograd ugošćuje David Swensona jednog od svjetski  najistaknutijih praktičara i instruktora Ashtanga joge.

12108223_1064212323598636_1142216117671510075_n

Radionica je podiijeljena u više poglavlja, a počinje istraživanjem osnova Ashtanga prakse koje se odnose na dah, bandhe i asane. Drugi dio radionice posvećen je Prvoj seriji Ashtanga joge koja se tradicionalno naziva i Joga Chikitsa ili Joga terapija. Prolazit će se kroz cijelu prvu seriju Ashtange!

U trećem dijelu radionice pažnja se stavlja na Vinyasu – jedan od najvećih izazova Ashtanga joge i balanse na rukama. U ovom dijelu radit će se u parovima, što uvijek bude zabavno uz mnoštvo korisnih informacija.

Sljedeći dio radionice rezerviran je za bandhe, pranayamu i dah.  U jogi postoji mnogo mantri, no ona najbitnija u Ashtanga praksi je ujjayi dah! Osim daha vrlo su bitni i energetski lokoti ili bandhe kojima čuvamo pranu unutar tijela. Ovaj dio prolazit će se kroz diskusiju i niz praktičnih vježbi.

Sljedeća stavka radionice je priprema za drugu seriju Ashtanga joge koja se tradicionalno naziva Nadi Shodana – što u  prijevodu znači čišćenje nadija. David će dati sve potrebne upute i kako bi pripremio praktičare na ulazak u Drugu seriju Ashtanga prakse.

Predzadnji dio radionice odnosit će se na inverzije, zaklone i dah dok tijelo miruje što nam daje  prostora za samo-istraživanje dok se posljednji dio radionice odnosi na osam udova joge iz Patanjalijevih Joga Sutri te kako njih primjeniti u svakodnevnom životu. Joga Sutre su primarni tekst znanosti o klasičnoj jogi u kojoj autor Patanjali sistematizira postojeće tehnike i znanje o jogi.

Više o radionici, cijena i uplatama saznajte na Workshop with David Swenson.

Od 18. do 24. travnja David će održati i teacher training u trajanju od 40 sati.

12118941_1064216223598246_8336882384923862775_n

Ovaj ubrzani tečaj odnosi se na poduku iz Prve serije Ashtanga joge gdje će praktičari naučiti sigurne i učinkovite informacije u teoriji i praksi. Svi zainteresirani za ubrzanu obuku sa Davidom Swensonom trebali bi imati svoju osobnu praksu kao i uvid u tijek i redosljed asana iz prve serije kako bi mogli pratiti program.

Ova intenzivna obuka nije zamišljenja kao učenje redosljeda asana iz prve serije već produbljivanje vlastite, već uhodane prakse. Cijena tečaja iznosi 600 eura, a za sve dodatne informacije pogledajte Teacher Training with David Swenson.