Ljetni retreatovi: Provedite nazaboravno ljeto uz jogu

Updated

Počela je sezona ljetnih joga retreatova diljem svijeta, pa tako i u Hravtskoj. Posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj su se počele masovno organizirati ovakve vrste odmora. To nas definitivno ne čudi kad  imamo toliko divne, netaknute prirode koja je idealna za uživanje u ranom buđenju, tehnikama disanja, jogi, meditaciji i naravno laganoj i zdravoj prehrani.

U moru joga retretova bilo je teško izabrati koje ćemo Vam predstaviti, ali ipak morali smo se ograničiti pa vam donosimo top pet destinacija za idealan odmor uz jogu.

httpwww.retreatsonline.com

8 dana jedrenja i joge

Pridružite se posebnom doživljaju koji objedinjuje jogu i jedrenje, prirodu, čisto more – savršeno društvo za relaksaciju. Opustite se dok vas dvije instruktorice joge i jedrenja  vode po dijelovima raja kristalno plavog mora, toplog sunca i ukusne dalmatinske hrane i plovećeg smještaja. Krastarit će se Kornatskim otocima uz dnevnu Hatha, Power i Vinyasa jogu te uživati u zdravim vegetarijanskim obrocima. Nakon bukiranja klijen je dužan platiti 150 eura nepovratnog depozita za rezervaciju boravka. Ostatak sume od 1185 eura mora biti plačeno najkasnije 45 dana od odlaska.

Pogledajte više na linku.

8 dana na Lošinju

Himalaya yoga institut vas poziva na otok Lošinj. Savršeno mjesto za punjenje baterija, uživanje u tjednu joge, zabave i relaksacije. Program joga retreata obuhvaća sljedeće aktivnosti: asane, vježbe disanja, meditaciju i pozitivno razmišljanje, satsang, radionicu indijskog plesa, personalizirani lifestyle coaching, savjete o nutricionizmu i dijeti.Ujutro se radi Ashtanga ili Vinyasa flow, dinamična i energetizirajuća praksa  i smirenija i opuštenija popodnevna radionica fokusirana na drugačije aspekte Hatha varijacija, tehnike asana, opuštanja, joga Nidra, meditacija i satsang.

Pogledajte više na linku.

8 dana na otoku Visu

Provedite osam dana sa vrsnim učiteljima i vodičima koji će vam pomoći da svoje tijelo i um dovedete u harmoniju sa jogom i meditacijom, aktivnim i istraživačkim turama po otoku. Ovako nas Mellisa Andersen i Vanssa Fleming pozivaju na Vis gdje je uključena  i dvosatna umjetnička terapija čiji pristup se razlikuje od onog školskog. Ovdje ćete slikanje doživjeti meditativno, prikazati svoje unutarnje emocije i pronaći dijete u sebi. Joga se prakticira vani i ne morate brinuti za prostirke, blokove, dekice kojima je opremljena vila u kojoj ćete odsjesti. Vila je okružena maslinama, vinogradima i šumom. U planu je posjetiti Stinivu, Srebrnu plažu, grad Komižu i Vis. Ovaj retreat ima specijalnu ponudu po cijeni od 1319 eura za parove!

Pogledajte više na linku.

5 dana joge, pranayame i meditacije u Rovinju

OM studio za jogu ove godine organizira jogijsko ljetovanje u  Rovinju uz jogu, meditaciju, kupanje, bubnjeve, plesanje i vegansku hranu. Apartmani Yoga Guesthousea imaju tri zvjezdice i sudionici ovog odmora imat će na raspolganju veliko dvorište, dvoranu za jogu, kuhinju za veganske radionice kuhanja. Yoga Guesthouse je smješten u relaksiranom i mirnijem dijelu Rovinja, 15 minuta udaljenom od plaže, pa ćete unatoč vrhuncu turističke sezone imati mirno okruženje. Jutro počinje sa pranayamom i meditacijom, zatim ćete se zagrijati uz Vinyasu flow, prije podne je rezervirano za jogijsku filozofiju, podne za radionice veganske kuhinje, a večer uz predavanje iz programa Manifestiranje obilja. Ovaj retreat ima izuzetno prihvaljivu cijenu s obzirom na ono što nudi. Za prvih 14 prijavljenih do 1. srpnja cijena iznosi 1950 kn, a nakon popunjenih 14 mjesta, cijena je 2400 kuna.

Pogledajte više na linku.

8 dana na Braču

Zaronite duboko u svijet joge i meditacije kroz ovaj osmodnevni retreat za vaše tijelo i dušu. Upoznat ćete sebe intimnije i kada se dotaknemo sa svojom jedinstvenošću, prirodno se povezujemo sa svojom intuicijom i mudrošću i počinjemo živjeti svoj život osnažnjeni. Otprilike ovako je opisan retreat na otoku Braču u Bolu, na kojem će se izvoditi joga, meditacija, vizualizacije u prekrasnoj prirodi gdje ćete nahraniti svoje stanice. Kombinirat će se Vinyasa i Hatha joga ujutro, sa nježnijim formama Yin i Restorative joge navečer. Osim toga saznat ćete osnove vedske astrologije, imate kompletne vegetarijanske obroke i bicikle na raspolaganju.Vila u kojoj ćete biti smješteni nalazi se u neposrednoj blizini plaže Zlatni rat, a svega nekoliko metara do mora.

Pogledajte više na linku.

Foto: governorsharbourvacationrentals.com