Proslava Svjetskog dana joge danas na Trgu

Danas, 19. lipnja se na glavnom zagrebačkom Trgu slavi Svjetski dan joge!
Program počinje u 10 sati na pozornici na Trgu Bana Jelačića i traje do 13 sati. Očekuje vas puno joge i zanimljivih predstavljanja pa se pridružite ovom divnom okupljanju, a sve što trebate ponijeti je dobra volja i prostirka.

joga, međunarodni dan joge, trg bana

Današnji program izgleda ovako:

Međunarodni Dan Yoge nastoji podići svijest u svijetu o mnogim prednostima prakticiranja joge. Praksa i filozofija joge omogućuje pristup novoj dimenziji Sebe, usađuje osjećaj unutarnje discipline, pomaže nam vratiti ravnotežu te nam daje osjećaj jasnoće.

11. prosinca 2014. godine Ujedinjeni narodi proglasili su, na inicijativu indijskog premijera Narende Mudija i uz potporu 177 zemalja svijeta, 21. lipnja kao Međunarodni Dan Yoge, priznajući time univerzalnu privlačnost i dobrobit joge.

Joga je drevna fizička, mentalna i duhovna praksa iz Indije kojom se harmonizira tijelo, um i duša, a stara je više od 5.000 godina. Danas se joga prakticira u različitim oblicima diljem svijeta i dalje raste u popularnosti.

Indijsko veleposlanstvo poziva građanstvo da postanu dio ovog izvanrednog putovanja u potrazi za mirom, harmonijom i srećom.