Predavanje: ‘Buđenje Kundalini energije – temelj svih religija’

Updated

U srijedu, 14. prosinca održat će se predavanje za Večer Punog Mjeseca na temu ‘Buđenje Kundalini energije – temelj svih religija’.

kundalini energija

Bog ili Neopojavljena Vrhovna Svijest, jedini je Bog. Ovaj Jedini Bog, ili jednostavno Svijest, budući neopojavljen, nema nikakvih atributa. Istodobno može se reći kako je Bog ili Svijest vječan, svugdje prisutan i sveprožimajući. Također, budući savršen, Bog je Bog sa svim atributima. Koliko god da oduzme od svoje Božanske Svemoći kako bi učinio ovo ili ono, Neizmjerje Njegovog Savršenstva i Svemoći ostaje netaknuto.

Bog ili Neizrazivo nešto (Tao), izlučuje iz sebe svoju Suprugu ili Boginju. Njeno tijelo sačinjavaju svi opojavljeni svjetovi. To je Šakti Hindusa. Šakri bi se moglo prevesti kao – sila, snaga, moć. U makrokozmičkim razmjerima to je Prakrti ili Mahaprakrti Šakti, ali i Mahakundalini. U mikrokozmičkim razmjerima, u ljudskom biću to je Kundalini Šakti ili jednostavno Kundalini.
Kundalini je nezaustavljivi pomagač plemenite akcije. Kundalini je gola energija; ona oživljava i nezaustavljivom snagom izbacuje na površinu čona sve njegovo dobro i sve njegovo loše.

Predavanje će održati Guru Makaja, međunarodni duhovni učitelj, majstor tantra-joge i član Svjetske Asocijacije za Seksualno Zdravlje (WAS)

Predavanje je ujedno i poziv na veliku zimsku školu s temom ‘Buđenje duhovne snage’. Zimska škola će se održati od 27. prosinca do 31. prosinca, 2016. u novootvorenom centru House Of Light u Ližnjanu / Pula.

Mjesto predavanja: Zagreb, Zlatna dvorana, na adresi Pantovčak 50 u 20 sati.

Više informacija o Zimskoj školi nađite na linku: http://komaja.org/images/events/Komajas%20Winter%20school%202016_17_ENG_web.pdf