Potpuna relaksacija uz Joga Nidru

Updated

U nedjelju, 22. siječnja u 18 sati u Udruzi Vestigium održat će se joga nidra, jedna od najpoznatijih tehnika pratyahare ili povlačenja pažnje od tijela i osjetila.

Joga Nidra ili ‘jogijski san’ predstavlja stanje između budnosti i sna. Joga Nidra je jedan od najsnažnijih metoda ne samo relaksacije nego i buđenja uspavanih centara mozga. Ljudi misle da se opuštaju dok sjede u udobnoj stolici sa šalicom kave ili gledaju film, sve to predstavlja samo razonodu. Apsolutna relaksacija je stanje u kojem je svjesnost obavezno prisutna. Stanje dinamičkog spavanja metoda je uvođenja u potpunu fizičku, psihičku i emocionalnu opuštenost.

Joga Nidra osnažuje imunološki sustav, pomaže regulaciji krvnog tlaka, balansira živčani i endokrini sustav, pomaže kod spavanja i liječi nesanicu.

Važnu ulogu u joga nidri ima sankalpa ili namjera, cilj. Odlučite se za jednu sankalpu, neka bude kratka i pozitivna. Sankalpa bi trebala izražavati vaše najdublje želje i ciljeve, a ne one površne. Na primjer, ‘Ja sam snažna i zdrava’, ‘Moj život je upravo onakav kakav želim da bude’, ‘Imam posao koji volim i koji mi ostavlja dovoljno slobodnog vremena’.

Na ovaj način trenirate um da postane fleksibilniji i otvoreniji za promjene koje želite, stvarate most između svojih misli i tijela koji se postupno sinkroniziraju, radeći zajedno.

Obucite se toplo, ponesite si dekicu, jer ćete sat vremena nepomično ležati!
Preporučena donacija iznosi 30 kuna, a prijave možete izvršiti na mail: [email protected]