Petri Räisänen prvi put dolazi u Hrvatsku!

Updated

Petri Räisänen, dugogodišnji učitelj joge, autor nekoliko knjiga i vlasnik jednog od najvećih Ashtanga joga centara u svijetu, dolazi po prvi put u Hrvatsku. Trodnevnu radionicu o Ashtanga jogi i tehnikama liječenja dodirom organizira joga studio We DU Yoga od 17. do 19. svibnja 2019. godine u Dubrovniku.

petri raisanen

Jutra započnite s Mysore individualnom praksom uz Petrijeve asistencije, koje omogućuju sigurno i ugodno produbljivanje asana. Ako nemate prethodno iskustvo s ovim tradicionalnim načinom vježbanja Ashtanga joge, We DU Yoga Vas poziva da se pridružite na nekoliko sati Mysore joge u njihovom studiju, ponedjeljkom od 20 sati, uz prethodnu najavu.

Popodnevni termini radionice posvećeni su daljnjem produbljivanju znanja o Ashtanga jogi i tehnikama liječenja dodirom. Uz razgovor o Ashtanga jogi, petak popodne provedite u vođenoj meditaciji i pranayami (tehnikama disanja). Subota je posvećena Nadi Sodhana, drugoj seriji Ashtanga joge, fokusiranoj na pročišćavanju živčanog sustava. Peter će proći detaljno kroz tehnike izvođenja asana te dati uvid u svoj pristup asistiranju pri ulasku u pojedine pozicije.

petri raisanen, we do yoga

Prethodno znanje iz područja druge serije nije potrebno, kroz pozicije će se prolaziti kroz način pristupačan većini joga praktičara. Ovaj dio radionice posebno je koristan učiteljima Ashtanga joge zbog Peterovog specifičnog pristupa asistencijama. Radionica se nastavlja predstavljanjem Peterove knjige „Nadi Shodana“, temeljene na intervjuima s njegovim učiteljem Sri K. Pattabhi Jois, utemeljiteljem Instituta za istraživanje Ashtanga joge u Mysoreu u Indiji.

Nedjelja je namijenjena učenju tehnika liječenja i asistencija u jogi kroz dodir i energiju. Peter će predstaviti prirodu prane (životne energije) te način na koji koristi istu za ozdravljenje i prilagodbe asana. Fokus ovog dijela radionice je na životnoj energiji, kako ju kontrolirati, balansirati i potaknuti njen slobodan tok. Peter je znanje u ovo području, uz dugogodišnju joga praksu, stekao kroz svoj prethodni rad kao tradicionalni finski narodni iscjelitelj i naturopat.

Za radionicu je potrebno prethodno iskustvo s Ashtanga joga praksom.

Detaljan raspored i formular za prijavu na radionicu pronađite na internetskim stranicama studija We DU Yoga Facebook stranici, a više o Peteru saznajte ovdje.