Mantra: Sveti zvuk transformacije i iscjeljivanja

Updated

U subotu, 29. i nedjelju, 30. listopada održat će se dvije radionice na temu mantre s posebnim naglaskom na tantričku mantru i primjenu mantre u praksi joge.

Prva radionica, 29. listopad od 15 do 20 sati:

Druga radionica, 30. listopad od 10 do 15 sati:

mantra, zvuk

Mantra je instrument (tra) pomoću kojega čovjek (man) osjeća svoju istovjetnost s Apsolutom i na taj način se spašava (trā) od osjećaja odvojenosti od Cjeline, misaono (man) se udubljujući u ono što nadilazi svaku misao i osluškujući zvuk koji tone u unutarnje brujanje, te na koncu uvire u svoj bezvučni praiskon. Tako je mantra zapravo transformacija obične ljudske svijesti (citta) u božansku svijest (cit) ili zaustavljanje vrtloženja u svijesti (citta-vrtti-nirodhah), odnosno psihofizičko i duhovno iscjeljenje (kaivalya), snažna svijest o vlastitom Iskonu (citi-sakti) ili jednom riječju – Yoga.

Polaznici će naučiti:

Na kraju obje radionice voditelj će sa sudionicima odvježbti praksu joge u trajanju od sat i pol koja će integrirati mantru u sve aspekte prakse joge. Svi sudionici dobit će skriptu sa svim bitnim informacijama i mantrama koje će naučiti tijekom radionica. Skripta je izvadak iz još neobjavljene knjige voditelja pod naslovom Mantra-yoga: Filozofski, teološki i praktični uvod u sanskrtsku mantru.

Radionicu vodi Domagoj Orlić, dugogodišnji proučavatelj, praktikant i učitelj joge i tantre.

Cijena obiju radionica je 200 kuna (100 kn po radionici), a svoja mjesta možete rezervirati na mail: [email protected]. Adresa održavanja je Radnička cesta 20a, stan 34, kat 2.