Joga i šamansko putovanje uz gong

Updated

Svake srijede, možete se priključiti vježbanju joge i o(t)puštanju uz zvukove gonga i sjevernoameričke frule, čija ljekovita vibracija potpuno može regenerirati naš živčani sustav.

šamanski bubanj, hatha joga

Otkrijte i povežite se sa snagom svoga daha i kroz nježne pokrete tijela u koordinaciji s dahom naučite kako se dubinski opustiti te ponesite to znanje sa sobom u svakodnevni život.

Vježba se u malim grupama (maksimalno 8 ljudi), u intimnoj i opuštenoj atmosferi na adresi Radnička cesta 201, II kat, stan 34. Cijena iznosi 40 kuna!

Vježbanje se odvija srijedom u dvije grupe – 17.30 do 19 sati i od 19 do 20.30 sati.

Voditelj je Ivan Vuković, učitelj joge (Srca) iz Zagreba, učenik legendarnog Domagoja Orlića, u tradiciji “oca moderne joge” Tirumalaija Krishnamacharije, njegovog sina TKV Desikachara i Marka Whitwella.

Kontakt i rezervaciju mjesta možete izvršiti na mail: [email protected] ili kontakt 0959033599.

Tko može vježbati i da li je potrebno ikakvo predznanje ili iskustvo?

Apsolutno svatko može vježbati ovu vrstu joge jer je njena temeljna postavka da vježbanje mora biti prilagođeno pojedincu. Joga je tu zbog vas, a ne vi zbog joge. Ideja je da se pojedinac poveže sa vlastitim dahom, i izvodi vježbe unutar svojih mogućnosti, trenutnog stanja i potreba. Pokreti su nježni i teže lakoći, dubinskom opuštanju i regeneraciji te ne uključuju nikakav napor ni znojenje.

Više o Jogi (Srca)

Joga (Srca) tradicionalna je hatha joga, čiji je cilj jedinstvo svih dualnosti u čovjeku (stapanjem solarnih/muških i lunarnih/ženskih energija u tijelu), što nas dovodi do spoznaje Jednote (pojedinca i Boga, čovjeka i Svemira, svih bića i Izvora, Mikrokozmosa i Makrokozmosa). Sve je Jedno. Iz te Jednote proizlazi sve, i tu Jednotu moramo ponovno spoznati kako bismo došli do istinske Slobode, a možemo ju dotaknuti jedino ako se povežemo s vlastitim Srcem, tim tihim i svetim prostorom u središtu našeg bića gdje Ljubav i Suosjećanje pjevaju pjesmu Jednote, Harmonije, Ljepote i Zahvalnosti.