Dvodnevna radionica Yin Yoge u Zadru

Updated

U subotu, 6. veljače i nedjelju, 7. veljače održat će se radionica Yin Yoge u zadarskom Yoga studiju Leela koju vodi Andrija Bosanac-Schroetter, certificirani joga učitelj.

944031_948351808547414_5067423891156508519_n

Yin yoga je nježan i revitalizirajući stil joge nastao pod utjecajem taoističke filozofije, budističkih tehnika meditacije (vipasana, jhane…) i klasične hatha joge, kojim se jača svijest osobe o njezinom tijelu na jedan dublji i suptilniji način.

Sat yin joge se temelji na zadržavanju određenih položaja, a uglavnom su usmjereni na vježbe donjih dijelova tijela – kukova, zdjelice, unutarnjeg dijela bedara i donjeg dijela kralježnice, u kojima se intenzivnije aktiviraju vezivna i dubinska tkiva. Položaji se izvodi do otprilike pet minuta, a ponekad i duže.

Radionica je podijeljena u nekoliko dijelova: -yin satovi za pojedine dijelove tijela – donji dio leđa, kukovi, kralježnica i ramena, noge – kratko upoznavanje s daoističkom filozofijom – yin pogled i pristup anatomiji ljudskog tijela – chi gong vježbe za kralježnicu, wu ji vođena meditacija.

Više o radionici i prijavama saznajte na linku!