Chia fresca za detoksikaciju prije ljeta

Updated

Chia Fresca poznata i kao meksička limunada, napitak je koji kod nas još nije toliko popularan, ali koji ćete nakon pročitanog sigurno popularizirati, ako ništa, u vašoj kuhinji i u krugu vaših poznanika.

Chia fresca za detoksikaciju prije ljeta

Chia sjemenke su bogate masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Na sebe vežu vodu, te se konzumiraju (prethodno natopljene) kako bi hidrirale tijelo, pomogle u probavi i poboljšale apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Daju osjećaj sitosti, imaju nizak glikemijski indeks te pomažu sportašima u regeneraciji mišića.

U napitku Chia Fresca čiji vam recept donosimo chia sjemenke uz sve svoje prednosti ima ulogu detoksikatora i davatelja energije. Ako nekad treba početi s detoksikacijom onda je to zasigurno prije vrućih, ljetnih dana.

Potrebni sastojci (za 1 šalicu napitka):

Priprema:

Chia sjemenke i vodu pomiješajte u čaši i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Nakon 15 minuta chia sjemenke će lagano nabubriti. Nakon toga dodajte limunov sok i zaslađivač po ukusu. Dobro izmiješajte i popijte. Ako sjemenke potonu na dno, promiješajte žlicom. Napitak možete začiniti mentom, ako želite.

Izvor: tvornicazdravehrane.com