Neodoljive palačinke od bundeve

Updated

Osim juha, pirea, kolača..jeste li probali palačinke u kojoj glavnu ulogu ima bundeva, kraljica jeseni!?

Za ove palačinke može se reći da su svečane, jer je potrebno malo više truda oko same pripreme. Bundeva se mora prije ispeći, ali isplati se malo duže ostati u kuhinji jer ove palačinke jednostavno su neodoljive. Još kad na njim namažete domaći namaz od rogača, čarolija okusa još se više pojačava.

palačinke od bundeve

Što više reći, nego ubacite bundevu u pećnicu, napravite pire i smutite najfinije palačinke ikada. Od ove količine smjese nahranit ćete cijelu obitelj, a ako vam je previše prepolovite količinu.

Sastojci:

Priprema palačinki:
Bundevu prerezati na pola, okrenuti unutrašnjost prema dole i položiti ju u pleh na papir za pečenje. Peći pola sata na 200 stupnjeva. Ako ispečete veću količinu napraviti pire i spremiti ga u staklenku u frižider. Istući 2 jaja, dodati šećer, pire od bundeve, mlijeko, začine, rum, prstohvat soli, sodu i ocat. Postepeno dodavati pirovo brašno i povezati u jednoličnu smjesu. Ostaviti pola sata neka miruje. Peći male, velike, srednje, ali mrvicu deblje palačinke.

rogač, namaz

Namaz od rogača:

Priprema namaza:
Kokosovo ulje zagrijati na laganoj vatri. Rogač prosijati da nema grudica i polagano ga umiješati u kokosovo ulje. Dodati 2 žlice meda ili nekog drugog zaslađivača po želji. Mazati na palačinke, kruh ili ga jednostavno jesti na žlicu

Izvor & foto: Moksha