Brzi i lagani zalogajčići nakon joge

Ako nemate razvijenu jutarnju naviku vježbanja joge, često tijekom dana morate razmišljati što ćete pojesti, kada i koliko što često zna biti vrlo frustrirajuće. Budući da se 2 do 3 sata prije vježbanja ne preporučuje konzumirati bilo kakvu hranu, svoju energiju možete nadomjestiti nakon što odradite svoju dnevnu praksu. Savjetujmo laganu hranu, ali ipak onu koja može zadovoljiti sve vaše potrebe organizma. Nemojte zaboraviti da hrana koju jedete nema samo dobar okus, već je vrlo bitno kako ona izgleda. Za vrijeme obroka moraju uživati sva vaša osjetila, a ne samo nepce.

Učiteljica prirodne i zdrave prehrane Maja Kefeček Basta pripremila nam je fine snackove koji nam mogu vratiti energiju nakon vježbanja.

20150719_122720

Shake s borovnicama

Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte, a na kraju kao ukras možete dodati koju borovnicu. Shake ili kašasti sok idealan je kao užina ili doručak.

Salata od slanutka

Dresing

1430479876620

Proteinske pločice s konopljom

Pasta

Dodaci

Za posipanje

Marelice i datulje namočite u toploj vodi da omekšaju. Ocijedite pa izradite u blenderu s kokosovim uljem i ostalim sastojcima. Prebacite pastu u posudu pa umiješajte bundevine i konopljine sjemenke te goji bobice. Stavite u manju keramičku zdjelu obloženu prianjajućom folijom. Izravnajte površinu i ukrasite goji bobicama, sjemenkama i prstohvatom cvijeta soli. Hladite oko 30 minuta, narežite i poslužite.

željko grgić

Lagana juha koja rashlađuje organizam

Sve sastojke stavite u blender te dobro izmiksajte, a ukoliko niste vegan možete staviti umjesto sojinog, obični kravlji jogurt.

wpid-wp-1437215286129