Bolster Bliss: Korištenje bolstera u praksi joge

Updated

Relativno nedavno se u svijetu joge u Hrvatskoj pojavio duguljasti okrugli jastuk kojeg nazivamo engleskom riječju bolster što znači podržati. Upravo to i jest njegova uloga u izvođenju asana koja nam omogućava drugačije i dublje doživljavanje i proživljavanje određenih položaja tijela.

U četvrtak, 8. lipnja održat će se zanimljiva radionica Bolster Bliss na kojoj se možete upoznati sa nekoliko načina korištenja bolstera u praksi joge koji će nas pozvati da se potpuno predamo asanama u kojima ćemo se zadržavati neko dulje vrijeme. Pritom ćemo istraživati koliko duboko možemo ući u položaj odnosno koliko nam zaista treba da se potpuno oslobodimo napetosti u tijelu i umu. Rezultat ovog esencijalno restorativnog sata joge je u cijelosti opušteno i regenerirano tijelo na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini.

joga

Radionica će se održati u Govinda centru – mjesto svjesnog pokreta i daha na adresi Ilica 42.

Program radionice:

Sat je primjeren svim praktičarima joge bez obzira na količinu iskustva. Potpuni početnici su također dobrodošli. Broj sudionika je ograničen.

Zainteresirane se mogu prijaviti na [email protected] najkasnije do utorka 6. lipnja.

Okvirno trajanje radionice je 2 sata, a preporučena donacija je 70 kuna (60 kuna + 10 kuna posudba bolstera).

joga, asana

Bolster Bliss se provodi u suradnji s Govinda – mjestom svjesnog pokreta i daha te Kreativnim brlogom – supersimpa zagrebačkim proizvođačem bolstera i meditacijskih jastuka – koji je osigurao bolstere za potrebe ove radionice.

O voditeljici:
Jelena Radošević je certificirana učiteljica joge s više od 5 godina iskustva u prakticiranju raznih stilova joge (Joga u svakodnevnom životu, Ashtanga, Vinyasa, Dharma, Yin, Iyengar, Hatha, Hot.. ) i otprilike godinu dana iskustva u podučavanju u nekoliko joga centara u Zagrebu. Na svojim satovima važnost pridaje pravilnom i nježnom izvođenju pokreta i asana kako bi se u što većoj mjeri izbjegle potencijalne ozljede, a maksimalno osjetili učinci svake asane. Voli voditi kreativne, zaigrane satove s naglaskom na osvještavanje komunikacije s vlastitim fizičkim i suptilnim tijelom te uživanje u svakom trenutku i položaju.