Ashtanga joga retreat na Korčuli

Updated

Od 16. do 23. lipnja održat će se Ashtanga joga retreat u Lumbardi, malom mjestu na Korčuli. Ovo je idealan odabir ako volite jogu, meditaciju i vježbe disanja među ljudima istih interesa uz finu vegetarijansku hranu.

ashtanga intenziv, lumbarda

Domaćini retreata biti će Veselka i Neno koji će pripremati zdrave vegetarijanske obroke od namirnica iz svog vrta. Lumbarda je lijepa i tiha, a mjesta za kupanje, šetnje i izlete ima posvuda. I ove godine uključena su dva bogata obroka, brunch i večera. Voće, sjemenke i čaj… uvijek će biti na stolu. Ovisno o vremenskim uvjetima vježbati će se u otvorenoj ili zatvorenoj shali.

Ujutro, od 7 do 8 sati, prakticirati će se pranayame. Pranayama je važan dio jogijske prakse i može značajno ubrzati cijeli proces buđenja i integracije energije u centralnom energetskom kanalu.

Nakon pranayame nastavlja se sa ashtangom (8. 10 – 10 30). Praksa ashtange nakon duge pranayame je mnogo dublje i potentnije iskustvo. Biti će 6 mysore satova, a zadnji dan je vođeni sat prve serije sa brojanjem na sanskrtu.

Poslijepodnevna praksa je statična. Uz pomoć jogijskih rekvizita moći ćete postavljati  tijelo u različite položaje da bi se mogle otpustiti napetosti i umor. Ovu vrstu joge (restorative) dao je Iyengar. Sastavni dio poslijepodnevnog sessiona je meditacija.

Predzadnji dan, poslije podne, svi prisutni napravit će Yagyu. To su stare ceremonije vatre koje su jogiji koristili da uklone prepreke na putu, dobiju podršku prirode i ostvare harmoniju.

Dnevni raspored:

O Učitelju:
Tonči Gulišija prakticira jogu od 1995. godine a podučava od 2001. godine. Znanje i praksu joge je usvajao od Gurua, starijih Učitelja i Sadhua. Od 2009. godine podučava Ashtanga yogu u svojoj školi u Splitu. Proveo je godinu i pol dana u Indiji uranjajući duboko u praksu joge. Održava radionice, intensive i retreatove u Hrvatskoj i u Indiji.

Prijave do 1.lipnja uz akontaciju od 1000kn
Cijena: 3500 kuna
Prijave: Tonči (0913454654)
www.ashtangayogasplit.com