ZagrebDox: Dokumentarni film o duhovnosti i društvenom fenomenu pjevanja mantri

Updated

Od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Kaptola Boutique Cinema u Zagrebu održat će se 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox koji donosi više od 100 dokumentaraca iz cijelog svijeta.

mantra, zagrebdox

Zagreb će tako ponovno na osam dana postati središte dokumentarnog filma i žarište diskusija između autora i publike o najaktualnijim zbivanjima u suvremenom društvu i važnim društveno angažiranim pričama. U službenom dijelu programa Glazbeni globus ove godine izdvaja se film Mantra, zvuk u tišini (Mantra – Sounds into Silence).

mantra, zagrebdox

Španjolska redateljica Georgia Wyss predstavlja se filmom Mantra, zvuk u tišini (Mantra – Sounds into Silence) koji istražuje nove glazbene žanrove i društveni fenomen zajedničkog pjevanja u priči o ljudima koji pronalaze iscjeljenje i unutarnji mir pjevajući mantre zajedno sa svojim istomišljenicima. Ovo nije film o religiji, već o duhovnosti i čovjekovu povezivanju sa sobom i drugima.

mantra, zagrebdox

U pričama protagonista o njihovoj povezanosti s glazbom upoznajemo i glazbenike koji su ih nadahnuli i međusobno povezali. U tim susretima otkrivamo i kako su i sami glazbenici, Deva Premal & Miten, Krishna Das, Snatam Kaur, Lama Gyurme, Jai Uttal, MC Yogi i drugi, otkrili tu vrstu glazbe i praksu kirtana, te kako im je to s vremenom promijenilo živote.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oEeLsyB5czg

Raspored projekcije saznajte na stranicama ZagrebDoxa!

Foto: ZagrebDox