Vikend radionica Iyengar joge sa Natašom Sršen

Updated

Vikend, 17. i 18. ožujka održat će se radionica Iyengar joge sa Natašom Sršen,  jedinom certificiranom učiteljicom Iyengar joge na našem području.

Iyengarov pristup jogi čvrsto se temelji na tradicionalnih osam udova Ashtanga joge koje je Patanđali izložio u svojim Yoga Sutrama još prije 2500 godina. Također je objasnio kako ih možemo integrirati kroz praksu joge. U srži Iyengar joge stoji osvješćivanje i ideja o inteligentnom djelovanju. Iyengar joga je metodologija koja nam pomaže da se povežemo sa sobom na dubljoj razini te razvijemo vještinu i inteligenciju o tome kako se odnositi prema sebi i drugima.

iyengar joga, nataša sršen

Joga spisi objašnjavaju da kroz tijelo baveći se vanjskim ili onim što je najviše izraženo to jest nogama, rukama, kralježnicom, očima, jezikom, dodirom razvijamo senzibilnost za naš put prema unutrašnjosti, prema centru bića. Zato asana otvara cijeli spektar joga mogućnosti. Nije moguće ostvariti blaženstvo bez potpore utjelovljenog vozila duše.

“Health begins with firmness in body, deepens to emotional stability, then leads to intellectual clarity, wisdom, and finally the unveiling of the soul.” BKS Iyengar

Kada je osoba uznemirena ili potištena, primjetit ćemo da ne može čvrsto stajati na svojim nogama. U pozama ćemo učiti kako da budemo čvrsti i postojani, omogućavajući mozgu da se opusti. Takav rad nam može pomoći da zadržimo stabilnost u raznim životnim situacijama. BKS Iyengar objašnjava da kada stabilnost postane stanje u kojem bivamo, zrelost i jasnoća je prate.

Za jogija, fizičko tijelo odgovara Zemlji – jednom od elemenata prirode. Tijelo je poput gline koju formiramo godinama, a na kraju se vraća u prašinu. Sve kulture prepoznaju ovu istinu, ali danas je često smatramo pukom metaforom. No ona je više od toga. Dok budemo istraživali svoje tijelo, istraživat ćemo ovaj element prirode. Time razvijajući u sebi svojstva zemlje poput čvrstoće, strukture, stabilnosti, forme, snage…

Više o voditeljici radionice:

Nataša Sršen, je trenutno jedina certificirana učiteljica Iyengar joge (Junior Intermediate 1) na našem području. Živi u Puli gdje svakodnevno održava satove i organizira radionice Iyengar joge. Svoje usavršavanje nastavlja odlazeći redovito u Ramamani Iyengar Memorijal Yoga Institut u Pune, Indija, te na radionice stručnih učitelja u obližnjim zemljama poput Njemačke i Mađarske, čijih IY udruženja je i sama član.

Radionica je namijenjana  osobama koje redovito vježbaju jogu!

Termini radionice:
SUBOTA – 9-12.30 i od 14-16.30 sati
NEDJELJA – 9-12.30 i od 14-16.30 sati

Cijena radionice: subota i nedjelja 700 kuna, jedan dan 400 kuna

Mjesto na radionici rezervira se uplatom termina.
Radionica će se održati u Kući Aikida na adresi Koturaška 1.
Prijave za radionicu potvrđuju se uplatom najkasnije do 10. ožujka

Za informacije i rezervacije : [email protected] ili Maša, tel: 099/5961450