Učiteljski tečaj kundalini joge

Updated

Učiteljski tečaj kundalini joge namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u učenje Kundalini joge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o jogi i tragaju za samospoznajom.

Program obuke koja počinje 21. travnja se temelji na širokoj znanosti o Kundalini jogi prema učenju Yogi Bhajana. Tečaj je certificiran od strane KRI (Kundalini Research Institute) i omogućuje članstvo u IKYTA (International Kundalini Yoga Assotiation).

ORGANIZATOR: Sat Amrit – Yoga studio Zaprešić i Prema Vama Centar

TERMINI UČITELJSKOG TEČAJA

I MODUL 21. 04. – 27. 04. 2017.

 

Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane

 

II MODUL 02. 09. – 07. 09. 2017.

 

Orijentalna /istočnjačka fiziologija

 

III MODUL 18. 11. – 24. 11. 2017.

 

Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

 

Učiteljski tečaj kundalini joge

Yogi Bhajan

Yogi Bhajan, majstor Kundalini yoge je 1969. došao u SAD s misijom ‘Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike.‘ Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini jogu, Jogu Svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječemo rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher u svijetu su školovane tisuće učitelja Kundalini joge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) s ciljem širenja znanja o Kundalini jogi preko njenih učitelja.

yoga prema vama kundalini

Kundalini joga

Tradicija Kundalini joge stara je nekoliko tisuća godina. Ova vrlo dinamična vrsta joge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja). Svaki se sat Kundalini joge sastoji od kriye, duboke relaksacije i meditacije.

Prakticiranjem Kundalini joge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo blokade, strahove i napetosti. Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost. Ova nam novostečena ravnoteža omogućuje opuštenije i smirenije suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

Program Aquarian Teacher put je razvoja učitelja Kundalini joge i sastavljen je kako slijedi.

1.      stupanj Osnove i buđenje Instruktor

 

2.      stupanj Transformacija Praktikant

 

3.      stupanj Realizacija Učitelj

 

Moguće je završiti samo 1. stupanj odnosno 1. i 2. stupanj.

  1. STUPANJ – INSTRUKTOR

Obrazovni program za instruktora Kundalini joge namijenjen je usvajanju osnovnih načela i prakse Kundalini joge, te stjecanju sposobnosti podučavanja Kundalini joge, kriya i meditacija. Tečaj sadrži 200 nastavnih sati koji uključuju i 20 sati sudjelovanja na satovima Kundalini joge kod certificiranih učitelja.

Kurikulum

Sadhana (joga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri preduvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

UČITELJI

Nirmal Singh i suradnici

Nirmal Singh iz centra Amar Das iz Beča. Nirmal Singh podučava znanost o Kundalini jogi više od 15 godina. Lead Trainer je  u okviru Kundalini Yoga Research Institute-a (KRI). Od svog prvog dodira s Kundalini jogom posvećen je učenju Yogi Bhajana i poticanju svih koji su spremni na duhovni rast i svjestan način života. Nirmal Singh također prakticira tehniku iscjeljivanja Sat Nam Rasayan.

CIJENA UČITELJSKOG TEČAJA

Cijena tečaja iznosi 1250,00 €

Popust :  50,00 € za plaćanje cjelokupnog iznosa.

Popust: 100,00 € za bračne parove.

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku retreata (povlačenja).

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja i podmiruju se za svaki modul zasebno prije održavanja pojedinih modula tečaja uplatom na žiro-račun. Cijena po modulu iznosi 450,00 eura.

Pohađanje pojedinačnih modula je moguće samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.

Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.

Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail:

[email protected]

[email protected]

091/444 4400 (Siri Sant Kaur – Silvana)

098/171 0504 (Sat Amrit Kaur – Cornelia)

Više informacija saznajte na:

Facebook stranici: Prema Vama i web stranicama: Prema Vama i Sat Amrit
Foto: spiritjourney-personal-business-development.com