Učiteljski tečaj Kundalini joge u Hrvatskoj

Updated

U travnju počinje novi ciklus međunarodno priznatog KRI-certificiranog (Kundalini Yoga Research Institute) učiteljskog tečaja Kundalini joge!

Želite li postati instruktor Kundalini joge, produbiti svoje znanje o jogi ili tražite “ono nešto” u životu, onda je ovaj tečaj točno po vašoj mjeri. Već četvrtu godinu zaredom Sat Amrit-Yoga studio ZaprešićPremYoga Studio-Prema Vama nudi puno teorije, još više prakse te vrhunskog učitelja. Sve to uz zabavu i dobro druženje, mrvicu odmora, pa i turističkog štiha na različitim lokacijama u Hrvatskoj.

učiteljski tečaj, kundalini joga

Program se temelji na širokoj znanosti o Kundalini jogi prema učenju Yogi Bhajana. Tečaj je certificiran od strane KRI (Kundalini Research Institute) i omogućuje članstvo u IKYTA (International Kundalini Yoga Assotiation)

Novi  ciklus tečaja ove godine počinje u travnju, uz sljedeći raspored termina:

Termini učiteljskog tečaja

I MODUL 9. 4. – 15. 4. 2018.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane

II MODUL 8. 9. – 14. 9. 2018.
Orijentalna /istočnjačka fiziologija

III MODUL 17. 11. – 23. 11. 2018.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

Yogi Bhajan 

Yogi Bhajan, majstor Kundalini joge je 1969. došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike.” Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini jogu, Jogu Svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječemo rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher u svijetu su školovane tisuće učitelja Kundalini joge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) s ciljem širenja znanja o Kundalini jogi preko njenih učitelja.

Kundalini joga

Tradicija Kundalini joge stara je nekoliko tisuća godina. Ova vrlo dinamična vrsta joge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja). Svaki se sat Kundalini joge sastoji od kriye, duboke relaksacije i meditacije.

Prakticiranjem Kundalini joge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo blokade, strahove i napetosti. Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost. Ova nam novostečena ravnoteža omogućuje opuštenije i smirenije suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

1. stupanj Osnove i buđenje – Instruktor
2. stupanj Transformacija – Praktikant
3. stupanj Realizacija – Učitelj

Moguće je završiti samo 1. stupanj odnosno 1. i 2. stupanj.

1. STUPANJ – INSTRUKTOR
Program školovanja za instruktora Kundalini joge namijenjen je usvajanju osnovnih načela i prakse Kundalini joge, te stjecanju sposobnosti podučavanja Kundalini joge, kriya i meditacija. Tečaj se sastoji od 200 nastavnih sati koji uključuju i 20 sati sudjelovanja na satovima Kundalini joge kod certificiranih učitelja.

Kurikulum

Sadhana (joga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri preduvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

Učitelji
Nirmal Singh iz centra Amar Das iz Beča i suradnici.

Nirmal Singh podučava znanost o Kundalini jogi više od 15 godina. Lead Trainer je u okviru Kundalini Yoga Research Institute-a (KRI). Od svog prvog dodira s Kundalini yogom posvećen je učenju Yogi Bhajana i poticanju svih koji su spremni na duhovni rast i svjestan način života. Nirmal Singh također prakticira tehniku iscjeljivanja Sat Nam Rasayan.

Organizator:
Sat Amrit-Yoga studio Zaprešić
PremYoga Studio-Prema Vama Centar

Cijena učiteljskog tečaja
Cijena tečaja: 1.250,00 €
Popust: 50,00 € za jednokratno plaćanje cjelokupnog iznosa.
Popust: 100,00 € za bračne parove.

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku “retreata” (povlačenja).

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja. Cijena po modulu iznosi 450,00 eura.

Pohađanje pojedinačnih modula je moguće samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.
Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.
Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail:
[email protected]
[email protected]

091/444 4400 (Siri Sant Kaur – Silvana)
098/171 0504 (Sat Amrit Kaur – Cornelia)