Tečajevi pozdrava Suncu – Babaji Surya Namaskar – i joga mudri

Updated

Po prvi puta u Zagrebu 20. siječnja možete doći na tečajeve: BABAJI SURYA NAMASKAR & JOGA MUDRE (1. stupanj)
Ove dvije duhovne prakse su sastavni dijelovi Bhakti Marga Sadhane.

babaji surya namaskar

Riječ ‘sadhana’ potječe iz drevnog sanskrta i označava duhovnu praksu. Bhakti Marga nudi jednu sadhanu s pet različitih praksi uz pomoć kojih doslovce imate priliku zaljubiti se u život. Iako svaka od tehnika potječe iz istog izvora, svaka od njih je jedinstvena zbog načina na koji nam otvara put prema duhovnim sferama, a time i istinskoj sreći. Ove vam prakse mogu pomoći umiriti um i utonuti u tišinu srca.

Babaji Surya Namaskar je pozdrav Suncu. Radi se o dinamičnoj fizičkoj vježbi koja se sastoji od niza asana (položaja tijela), a usklađuje tijelo, um i duh. U svojoj srži to je meditacija u pokretu. Radi se samo nekoliko minuta dnevno i unosi svjetlost i vitalnost u čitavo biće, stišava misli, a pokret čini mekanim, svjesnim izričajem unutrašnje snage.

Za svakodnevnu praksu od samo 6-8 ponavljanja potrebno je svega 10-15 minuta, a može donijeti korist jednaku onoj 45 minuta prakse hatha joge: fizičku snagu, protok pozitivne energije i jasnoću uma. Fizički ova praksa jača srce i sve glavne skupine mišića. Poboljšava probavu i daje energiju koja vam je potrebna da biste se uspješno nosili s burnim ritmom svakodnevice.

No, zbog čega je ovaj pozdrav Suncu toliko jedinstven? Mahavatar Babaji, veliki jogin s Himalaje, prvi je puta poučio ovaj Surya Namaskar prije nekoliko tisuća godina. Ta vježba na jedinstven način uravnotežuje solarni (Surya) i lunarni (Chandra) energetski kanal ljudskog tijela. Sve suvremene joga vježbe Surya i Chandra Namaskara proizašle su iz ove, koja je izvorna i na jedinstven način spaja pozdrav Suncu i Mjesecu u jednu jedinstvenu, dinamičnu praksu.

Što o ovom pozdravu Suncu kaže instruktor hatha joge iz Francuske:
“Vidim da mi je tijelo mnogo snažnije nego što je ikad bilo, što je iznenađujuće, s obzirom da je radim manje od 10 minuta dnevno. Daje mi mnogo energije za dnevne obaveze. Babaji Surya Namaskar daje mnogo više nego što se može činiti na prvi pogled.”

Joga mudre su energizirajući položaji koje se rade s rukama ili tijelom. Njihova svrha je pročišćenje energetskih kanala u tijelu u svrhu duhovnog napretka. One podržavaju fizičko, mentalno, emotivno i duhovno blagostanje.

Što o mudrama kaže voditeljica tečaja:
“Ovaj set od 10 mudri osmišljen je vrlo domišljato jer svaka od mudri ima svoje određeno djelovanje. S obzirom da mudre kao takve rade s energijom samog praktikanta i uravnotežuju je, svatko za sebe može pronaći upravo one mudre koje mu osobno odgovaraju. S obzirom da ta duhovna praksa uravnotežuje svih pet elemenata od kojih se sastoji ljudsko tijelo (zemlja, vatra, voda, zrak i eter), one su savršena ‘mala, moćna oružja’ koja imaju potencijal odvesti praktikanta u izuzetno duboke meditacije. Kaže se da je meditacija potpuna tek ako je se nadopuni mudrom. “

Tečaj Babaji Surya Namara je besplatan, uz donacije.
Cijena tečaja mudri je 120 kuna.

Vrijeme: 20. 1. 2019. 10-12 i 13-16 sati
Mjesto: Šareni studio, Palmotićeva 22, Zagreb

O voditeljici tečajeva:

Acyuta Atipriya Jambavatidasi je dugogodišnja učiteljica joge i meditacije. Život je posvetila putovanju svijetom i poučavanju joge i meditacije. Polaznicima svojih tečajeva pomaže doći u dodir sa svojim istinskim bićem i otkriti beskrajnu ljubav u sebi. Certificirana je učiteljica Bhakti Marga Sadhane.

Više informacija i obavezne prijave na:
+385 97 671 0791 – Acyuta
[email protected]

Više informacija o Bhakti Marga Sadhani saznajte na: www.sadhana.bhaktimarga.org/hr