Tečaj Transcendentalne meditacije u Gaia Shali

Updated

Od 2. do 5. veljače u Gaia Shali održat će se tečaj Transcendentalna meditacije u Gaia Shali meditacije  sa Yogacharyom Jadrankom Miklecom.

transcendentalna meditacija, jadranko miklec

Jadranko Miklec, jedan od prvih učitelja joge i meditacije u Hrvatskoj, vodit će u Gaia shali večernji ciklus Transcendentalne Meditacije (petak-subota-nedjelja-ponedjeljak).

Transcendentalna meditacija je jednostavna, prirodna tehnika koja se prakticira 15-20 minuta, po mogućnosti dva puta dnevno. U tih nekoliko minuta dubinski se razrješavaju stres i napetost. Na prirodan način transcendentalna meditacija stvara stanje potpunog odmora i opuštenosti koje se ne postiže čak ni za vrijeme dubokog sna. Istovremeno, duh ostaje potpuno budan.

Za razliku od ostalih metoda opuštanja, nije potrebna koncentracija ni kontemplacija. Misli su prirodan dio meditacije, i ne trebaju se, niti se smiju potiskivati. Stanje duboke opuštenosti nastaje nenaporno i sistematski, a sama meditacija se doživljava kao izuzetno korisna, ugodna i osvježavajuća.

Tehnika jača mentalno i fizičko stanje osobe. Razriješava se duboko ukorijenjena napetost i umor. Osoba koja meditira doživljava duboki odmor – mentalni i fizički – koji je osnova širokog raspona medicinskih dobrobiti. To ima za posljedicu potpuni razvoj osobe kao cjeline te vodi do veće stabilnosti u svakodnevnom životu i veće sposobnosti postignuća.

Transcendentalnu meditaciju može lako naučiti i vježbati svatko, bez obzira na dob, stupanj obrazovanja, način života, religiju ili kulturu.

Vrijeme tečaja:
petak 2. veljače od 19 do 21
subota 3. veljače od 20.30 do 21.30
nedjelja 4. veljače od 20.30 do 21.30
ponedjeljak 5. veljače od 20 do 21

Tečaj je i dio GaiaYoga TT500 obuke (5 sati – TT polaznici imaju 10% popusta). Isto tako, mogu prisustvovati i oni koji se ne bave jogom, niti su Gaia članovi.

Rezervacija mjesta i ostale informacije na: [email protected]
Mjesta su striktno ograničena na 10 ljudi.

Foto: Gaia Shala