Svjesno hodanje – dinamička meditacija u pokretu

Updated

Mohanji Croatia, sutra, 26. ožujka, organizira meditativno hodanje koje energizira i uzdiže u svijesti , u 11 h u Splitu, na Sustipanu.

Svjesno hodanje je dinamička meditacija u pokretu. Ona nam pomaže da se ustoličimo u sadašnjem trenutku, potiče metabolizam, čuva zdravlje te uči bivanju u sadašnjem trenutku i koncentraciji. Ovo je besplatna aktivnost i svi su dobrodošli!

Svjesno hodanje - dinamička meditacija u pokretu
Svjesno hodanje ima korijene u drevnim budističkim i vedskim principima i praksama. Ovakva vrsta meditacije idealna je za ljude kojima ne odgovaraju duge meditacije i sjedenje u mirnom položaju. Mnogima se događa da kada sjednu meditirati osjete napetost, dosadu i lako ih je omesti jer se um teško smiri. Kod dinamičke meditacije, međutim, lakše se razviju jasnoća i snaga uma te se postepeno razvije koncentracija koja nam, naposljetku, olakšava i bavljenje manje aktivnim meditacijama.


Kod svjesnog hodanja posebna pažnja pridaje se disanju i kralježnici. U ljudskom tijelu energija cirkulira kroz svaku stanicu na sličan način kao što struja putuje vodičima do žarulje. Ovaj tok energije stalno se odvija u tijelu, a kad je um odsutan mnogo energije se rasipa. To je kao da imamo lonac sa bezbroj rupa. Oscilirajući um koji putuje između prošlosti i budućnosti, rijetko se zaustavljajući u sadašnjosti, troši veliku količinu naše energije, a ona je dragocjena, jer što više energije imamo to nam je kvaliteta života veća. Izmjereno je da aura, energetsko polje u obliku sfere koja okružuje naše tijelo, ima minimalni radijus od 30 cm. Kada je naš fokus izvan te sfere, energija se raspršuje, što osobu čini slabijom. No, kad je naš fokus unutar te sfere, energija cirkulira unutar našeg vlastitog energetskog polja, što nas osnažuje, štiti i jača imunitet.


Dakle, glavna ideja na kojoj se temelji svjesno hodanje je rotiranje i cirkulacija naše energije unutar naše aure koja postaje stabilnija. To je ujedno i glavni benefit ove dinamičke meditacije. 30 minuta pravilnog svjesnog hodanja ima učinak kao 3 sata meditacije.


Za bilo koja pitanja nazovite broj: 097/ 7935804
Facebook event: Svjesno hodanje