Prvi stručni skup na temu Mindfulnessa

Updated

U Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora u Šubićevoj 9,  u srijedu, 13. travnja organizira se stručni skup  naziva Usredotočena svjesnost – Mindfulness. Kroz ovaj skup posjetitelji će doznati dosadašnje spoznaje u ovom području, kao i aktualne smjernice za primjenu minfulnessa u praksi.

mindfulness, djeca, odrasli

Mindfulness nas uči kako svjesno i namjerno obratiti pozornost na trenutna vlastita iskustva sa stavom prihvaćanja i neprosuđivanja. Takozvana usredotočena svjesnost, dokazuje se, ima sve veći broj pozitivnih učinaka na cijelokupno kognitivno, emocionalno, socijalno i radno funkcioniranje djece i odraslih.

Skup počinje u 12.30 i traje do 18 sati, a namijenjen je svim stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja, kao i svima onima koji se bave djecom i mladima – psiholozima, pedagozima, rehabilitatorima ili onima koji žele saznati više o ovoj temi.

Kotizacija iznosi 350 kuna, a za više informacija pogledajte STRUČNI SKUP POD NAZIVOM: USREDOTOČENA SVJESNOST – MINDFULNESS: KLINIČKA PRIMJENA U ODRASLIH TE DJECE I ADOLESCENATA.

Više o Mindfulness metodi nedavno smo pisali u tekstu Mindfulness – usredotočeno i sretno kročiti kroz život.