Škola Ayurvede sa Swami Suryanandom u Gaia Yoga studiju

Updated

U Gaia Yoga studiju po prvi puta, od 27.siječnja do 09. veljače, održat će se tradicionalna škola Ayurvede, programa koji djeluje u sinergiji s joga terapeutima.

Predavanja će održati Swami Suryananda (Yogacharya Amadio Bianchi) sa 40-to godišnjim iskustvom koji je jedan od nekoliko ayurvedskih pionira u Europi. Također je doveo tradicionalna učenja u Italiju.

Škola Ayurvede

Više od pukog sustav liječenja bolesti, Ayurveda je znanost o životu (Ayur – život, veda – znanost ili znanje), 5000. godina star sustav prirodnog iscjeljivanja koji ima svoje korijene u vedskoj kulturi Indije. Pružanjem smjernice o idealnim dnevnim i sezonskim rutinama, prehrani, ponašanju i pravilnom korištenju naših osjetila, Ayurveda nas podsjeća da je zdravlje uravnotežena i dinamična integracija između našeg okoliša, tijela, uma i duha.

Svjesna činjenice da su ljudska bića dio prirode, Ayurveda opisuje tri osnovne energije koje reguliraju naše unutarnje i vanjske okoline: kretanje, transformacije i strukturu. Poznatije na sanskrtu kao Vata (vjetar), Pitta (vatra) i Kapha (zemlja), te primarne snage odgovorne su za karakteristike našeg uma i tijela. Svatko od nas ima jedinstveni udio tih triju sila koje oblikuju našu prirodu, iako većina ljudi ima jedan ili dva elementa koja prevladavaju.

Važan cilj Ayurvede je identificirati idealno stanje ravnoteže kod osobe, odrediti gdje je ispala iz ravnoteže te nudi intervenciju pomoću prehrane, ljekovitog bilja, aromaterapija, masaže, asana, pranayame i meditacije kako bi ponovo uspostavili ravnotežu.

Tečaj se temelji na tradicionalnim Ayurvedskim alatima dijagnostike. Radionica je prilika za joga učitelje koji žele dopuniti svoje znanje o joga terapiju, ali je također otvoren za sve (nije potrebno prakticirati jogu).

Radionica je podijeljena u 3 intenzivna modula, a za više informacija i prijavu posjetite Tradicionalna tehnika i dijagnostika sa Swami Suryanandom ili Facebook event.

Foto: nkartravelhouse.com