Simpozij o Yogi – “Yoga i Zdravlje”

Updated

Hrvatski savez za yogu u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije poziva vas u subotu, 16. lipnja na Simpozij o Yogi na temu “Yoga i zdravlje”. Simpozij će se održati u Europskom domu Zagreb od 17 do 20 sati.

Simpozij o Yogi - "Yoga i Zdravlje"

Svakodnevno svjedočimo sve većem interesu za ovom drevnom disciplinom koja dobiva i znanstveno utemeljenje. Uloga Hrvatskog saveza za yogu je potaknuti i podržati spoj drevne prakse i današnje znanosti, kao i povezati širu javnost, praktikante i učitelje joge s vodećim znanstvenicima i izlagačima koji su već izvršili određena istraživanja u tom smjeru.

Cilj Simpozija o yogi, ove godine pod nazivom “Yoga i Zdravlje”, jest predstaviti znanstveno utemeljene dobrobiti prakse joge i tako promicati njenu primjenu i ispravnu procjenu u društvu.

Ove će se godine na Simpoziju predstaviti četiri govornika koji će izlagati iz kuta različitih znanstvenih usmjerenja s naglaskom na tematici psihofizičkog zdravlja u kontekstu joge. Ujedno ćete imati priliku poslušati osobna iskustva dvoje javnih osoba, praktikanata joge, o rezultatima njihove prakse na profesionalnom planu. Troje predstavnika istaknutih jogijskih organizacija u Hrvatskoj pričat će o vlastitom iskustvu podučavanja joge u široj zajednici i društvu, općenito.

Datum: 16. lipnja (subota)
Mjesto: Europski dom, Jurišićeva 1, Zagreb
Ulaz je besplatan

Simpozij je dio velike proslave Međunarodnoga dana joge koja se u Zagrebu održava 17. lipnja.

Program simpozija:

Više o predavačima saznajte na Facebook eventu: Simpozij o Yogi – “Yoga i Zdravlje”