Saznajte što se krije u drugoj sutri iz prve knjige Joga Sutri

Updated

U subotu, 31. listopada u Yoga plejs studiju održat će se predavanje na kojem će se obrađivati druga knjiga iz Joga Sutri, drevnim i najpoznatijim spisima o jogi.

Mnogi jogu doživljavaju kroz asane, no time sami sebe zakidamo za bogatstvo životno primjenjivog znanja koje samo čeka da ga se otkrije. Joga je zapravo jedan od 6 glavnih darshana. Darshan se prevodi kao filozofija, način viđenja svijeta. Ali, zapravo, time se umanjuje značenje te riječi. Istočne filozofije za razliku od zapadne su neizostavno iskustvene, praktične. To nisu filozofije gdje se uči teorija ili teoretizira već su to filozofije koje se praktično primjenjuju, žive i jedino time spoznaju. Čak je i Platon smatrao da pravo znanje nije poput vina da se može preliti iz jedne čaše u drugu već da je znanje nešto što se poput plamena svijeće upali u nama kada smo spremni. Joga je taj koncept razradila do znanosti te nas priprema kroz osam udova (ashta anga) za buđenje tog znanja u nama.

Predavanja jednom mjesečno vodi Ines Jukić, diplomirana filozofkinja, profesorica filozifije, joga učiteljica i ashtanga jogini.

Više o predavanju saznajte na linku!