Sajam, ručkovi te korisna predavanja o problematici hrane

Updated

U subotu, 17. listopada Zelena akcija u suradnji s Klubom Močvara organizira cjelodnevni zabavni događaj povodom Međunarodnog dana hrane, koji promovira održivo življenje.

U sklopu događaja organizira se sajam lokalnih proizvoda, pa donosimo raspored kako će izgledati ova subota u Močvari!

12019880_10156018546220705_2807134677092154206_n

Od 11 do 17 sati održat će se sajam lokalnih proizvoda i radionice što je odlična prilika da istražite što nude razni manji proizvođači hrane u okolici Zagreba i šire. Na radionicama možete naučiti zanimljive stvari o pripremi hrane te kako najbolje organizirati vlastitu ekološku kupovinu.

Od 10 do 13 sati možete posjetiti besplatnu radionicu veganskog kuhanja nazvanu ‘Reciklirana kuhinja’. Stoga, uključite se u pripremu ukusnog veganskog ručka od odbačenih, ali zdravih i jestivih namirnica i kroz zajedničko kuhanje naučite kako napraviti kreativna jela od odbačene hrane.

Od 13 do 14 sati održat će se ‘Reciklirani ručak’ druženje uz besplatni ručak gdje će se razgovarati o djelovanju kolektiva Hrana, a ne oružje – Zagreb, ekološkom i etičkom otisku konvencionalne prehrambene industrije, hiperprodukciji industrijske hrane i njezinom bacanju, kao i održivim i pravednim alternativama za podršku lokalnom uzgoju hrane i smanjenju njezinog bacanja.

Od 14 do 15 sati trajat će predavanje ‘Hrana: TTIP i GMO’  na kojem možete saznati što je to transatlantski trgovinski i investicijski sporazum i kakve opasnosti donosi smanjenjem regulacije GMO proizvoda na tržištu te što to sve znači za lokalnu proizvodnju hrane.

Od 15 do 16 sati održat će se još jedno predavanje na temu ‘Hrana za dobro’, jedan od modela kratkog lanca između proizvođača i potrošača kakvi u cijelom svijetu doprinose opstanku malih obiteljskih gospodarstva, potiču razvoj ekološke proizvodnje, promiču zdrav životni stil i olakšavaju pristup zdravoj hrani sve većem broju ljudi.

Od 18 do 20 sati možete pogledati izložbu ‘Hrana kakvu želimo’ na kojoj možete pogledati fotografije koje predstavljaju značaj koji hrana ima u našem svakodnevnom životu te upravo zbog te vrijednosti proizvođač za nju mora biti pošteno plaćen.

Za detaljne informacije o Zelenoj Močvari saznajte na linku!

Foto: Zelena akcija