Radionica: Yin joga i Ples Zmaja u OM jogi

U subotu 4. lipnja od 10.30 do 14.30 sati održat će se radionica yin joge u studiju OM joga koju vodi certificirani učitelj yin joge, Andrija Bosanac-Schroetter.

Yin joga je polagan i revitalizirajuć stil joge, nastao pod utjecajem taoističke filozofije, budističkih tehnika meditacije i klasične hatha joge, kojim se jača svijest o tijelu na dubok i suptilan način. Yin joga je stil u kojem polako i s punom pažnjom ulazimo u asane i zadržavamo ih dugo – pet minuta ili duže – i zbog toga nam dozvoljava da zaronimo u duboke slojeve našeg bića.

yin joga, radionica, asane

Yin joga je najčešće usmjerena na otvaranje kukova, zdjelice, unutarnjeg dijela bedara i donjeg dijela kralježnice, jer se u tim dijelovima tijela intenzivnije aktiviraju vezivna i dubinska tkiva, koja su u fokusu yin joge.

Nakon uvodnog sata yin joge na radionici će se pričati o praksi, teoriji, anatomiji i principima na kojima yin joga počiva, pa je ova radionica namijenjena praktičarima svih stilova joge, ali i jogijskim profesionalcima.

Nakon teoretskog dijela radionice vratit ćemo se praksi, jer – kako kaže tvorac yin joge Paulie Zink – ‘kompletna umjetnost yin joge je kombinacija yina i yanga, asana i pokreta između asana’ – te se baciti na Dragon Dance, ‘Ples Zmaja’, osebujnu tehniku koja spaja klasičnu indijsku i taoističku jogu.

Dragon Dance je osnažujuća jogijska sekvenca koja stimulira tijek prane unutar organizma uz pomoć potpune svjesnosti i žestokog pokreta. Ova je zanimljiva sekvenca spoj žešće prakse sa snažnim naglaskom na prisutnost i pomnost, čiji je zadatak probuditi energetsko tijelo.

Više informacija o ovoj radionici saznajte na Yin joga: praksa, teorija i Ples Zmaja.