Radionica: Osnove Yin joge

Updated

U petak, 30. studenog održat će se radionica Osnove Yin joge u joga studiju Yogam na zagrebačkom Jarunu.

Na ovoj radionici će biti predstavljane osnove Yin joge – polagane, pasivne, meditativne, prakse. Yin joga koristi funkcionalan pristup vježbanju u skladu sa individualnom anatomijom vježbača.

yin joga

Vježbanjem Yin joge radimo na revitalizaciji zglobova, ligamenata, tetiva, hrskavica i vezivnog tkiva. Kako bi mogli tretirati duboka vezivna tkiva, mišići moraju biti što opušteniji. Zbog toga u položajima ostajemo duže vrijeme, od 2-10 minuta. Vrijeme koje provodimo u položaju koristimo za uvide u naše mentalno stanje, misaone obrasce i osjećaje koji se pojavljuju.

Yin joga je praksa u kojoj kultiviramo pažnju i pomnost, njegujemo pasivnost, prepuštanje i strpljenje. Yin jogu mogu vježbati svi, bez obzira na dob i fizičke predispozicije, a za što bolje efekte koristimo rekvizite poput ciglica, bolstera, jastuka i dekica.

Ako vam treba mira od užurbanosti svakodnevice, ako se želite opustiti, ako vam je dosta moranja… dođite na radionicu i saznajte kako vam yin joga može pomoći.

Voditeljica: Nives Jerkić

O Nives:

“Oduvijek me privlačila duhovnost i samoistraživanje, a nakon upoznavanja s jogom 2006. godine i inicijacije u prvi stupanj Reikija, više nije bilo nazad. Dubina, sveobuhvatnost i moć jogijske prakse i filozofije sve me više privlače pa odustajem od korporativnog svijeta, a 2016. godine upisujem školu za učitelje joge u OM joga studiju. Oduševljenje jogom ne prestaje, te svakom novom radionicom otkrivam nove dubine samorazvoja i nove razine svjesnosti.!

Obuku za učitelje Yin joge, Nives je završila 2018. kod učitelja Sebastiana Pucelle i Murielle Burielle u Zagrebu i Talinu. Certificirana je učiteljica Kids joge – joge za djecu.

“Joga mi znači puno više od položaja, to je beskonačan proces učenja o sebi u kojem uživam.”

Lokacija: Yogam studio, ul. Vrisnička 18
Vrijeme radionice: 20 – 21.30 sati

Cijena radionice: 60 kuna za članove Yogama, 70 kuna za ostale

Obavezne prijave na: [email protected], 095 55 020 55

Pozovite prijatelje putem Facebook eventa