Radionica Iyengar yoge s Paulinom Stróż

Updated

Od 4. do 6. studenog održat će se radionica Iyengar joge – stila koji je nazvan po legendarnom učitelju BKS Iyengaru koji se svakodnevnom praksom joge transformirao i pobijedio niz bolesti.

U Iyengar jogi naglasak je na korekciji posture, simetriji i preciznosti izvođenja. Posebnost ovog stila je što koristi pomagala poput blokova (kocki) od pluta ili drveta, remena, užeta na zidu, stolica i malih strunjača. Učitelj prilagođava vježbe individualnim mogućnostima i razini napretka vježbača i stoga ovaj stil mogu vježbati svi, čak i oni u poznijim godinama i s ograničenom mobilnošću.

radionica

Radionica uključuje sve skupine asana s naglaskom na stojeće položaje koji pridonose stabilnosti i snazi, i na savijanja prema unatrag koja pridonose otvorenosti i energizaciji tijela. Vježbe vode iskustvu duboke relaksacije i unutarnjeg mira. Posljedično, probudit će se duhovna snaga i energija koja će potaknuti vaš potencijal, obogatiti i usmjeriti vaš duhovni razvoj.

Radionicu vodi Paulina Stróż, magistra pedagogije i certificirana učiteljica B. K. S. Iyengar joge (Junior III; priprema se za Senior I) ima diplomu Memorijalnog Iyengar Ramamani instituta u Puni gdje se od 2003. usavršava svake dvije godine pod vodstvom B. K. S. Iyengara i njegove djece, Gite i Prashanta, sa željom da zadrži čistoću tradicije. Paulina vježba Iyengar jogu od 1995. godine. Redovito se usavršava na različitim radionicama diljem svijeta s najstručnijim učiteljima. Vrsna je poznavateljica medicinskih tehnika u Iyengar jogi.

Cijena radionice je 580 kuna, a održava se u Centru joge Govinda na adresi Ilica 42.