Probudite svoju zdjelicu uz Kundalini jogu i orijentalni ples

Updated

U petak, 3. lipnja u Yoga studiju Zaprešić održat će se zanimljiva radionica Ples duše u tijelu žene.
Program ove radionice namijenjene ženama uključuje kombinaciju određenih kriya iz Kundalini joge te pokrete orijentalnog plesa.

kundalini joga, orijentalan ples

Naglasak radionice je na zdjelici jer ona je temelj zdravlja svake osobe, a posebice žene. Naša vitalnost ovisi o zdravlju i pokretljivosti naše zdjelice jer su sva meka tkiva zdjelice vezana za završetak kralježnice. Trtična kost ne uzrokuje samo tjelesne nevolje nego pridonosi i psihološkim poremećajima.

‘Završetak kralježnice – kako navodi Hanna Kroeger u svojoj knjizi Zdravlje iz Prirode – je pumpa koja pokreće tekućine koštane srži, kralježnice, mozga i druge unutarnje tekućine koje su neophodne za zdravlje. Križa i završetak kralježnice ponajprije su povezani s debelim crijevom, s prostatom kod muškarca, s maternicom kod žena, a zatim i s mjehurom. Mnogi urogenitalni poremećaji potječu upravo od problema s trtičnom kosti jer otpadne tvari limfnog sustava i otpadni plinovi živčanog sustava tijelo napuštaju putem trtične kosti’.

Kad radimo na zdjelici obuhvaćamo cijelo tijelo jer je zdjelica temelj i distribucijski centar naše fizičke snage. Pokretljiva zdjelica vraća nam snagu i volju za životom.

Radionicu vode certificirana učiteljica Kundalini joge i zaljubljenica u orijentalan ples, Cornelia Džepina-Burić-Sat Amrit Kaur te Silvia Zafirah aktivna performerica i učiteljica koja u svojoj školi plesa Zafirah u Hrvatskoj podučava orijentalni ples u izvornijem obliku, s naglaskom na njegovu zaigranost i emociju.

Radionica traje od 18 do 22 sati, a cijena iznosi 150 kuna po osobi, ukoliko povedete pratnju ostvarujete 20% popusta!