Potaknite cirkulaciju i riješite se celulita uljem čempresa

Čempres (Cupressus sempervirens)  je zimzeleno stablo koje naraste do 25-45 metara visine. Potječe iz istočnog Sredozemlja, a većina eteričnog ulja se proizvodi u Francuskoj, Španjolskoj i Maroku. Ulje se dobiva parnom destilacijom iglica, grančica i češera.

čempres, aromaterapija, eterično ulje

Čempers je najpoznatiji kao limfotonik i venotonik te se koristi kod proširenih vena, hemoroida, kod loše cirkulacije, celulita, kapilara, kod otečenih nogu, za njegu masne kože, kod napetosti i stresa.

Dobro se kombinira sa borovicom, citrusnim uljima, muškatnom kaduljom, sandalom, arapskim tamjanovcem, benzoinom i lavandom.

Eterično ulje čempresa balansira 1. čakru (Muladhara), vraća nam povezanost sa Zemljom, jača snagu i izdržljivost te osjećaj sigurnosti. Bitno je napomenuti da se ova vrsta ulja ne koristi kod mastoza, a nije poželjno niti da je koriste trudnice.

Uljna mješavina protiv celulita

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Uljnu mješavinu nanosite dva puta dnevno na čistu kožu.

Na našem tržištu postoje različite vrste eteričnih ulja, pa obratite pažnju prilikom kupovine, a o tome smo nedavno i pisali pa saznajte više u tekstu Kako prepoznati i kupiti kvalitetno eterično ulje?

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare