Podizanje vibracija: Joga uz šamanski bubanj

Updated

Proljeće nam donosi novo buđenje prirode koje daje priliku da probudimo i prirodu u sebi. Dan je žena pa iskoristite ovu prigodu da probudite ženu u sebi i date si novu i svježu energiju za lakše kročenje kroz svakodnevicu.

Na radionici će se raditi kombinacija energetski snažnih asana koje bude snagu žene i vraćaju joj samopouzdanje i stabilnost te nježnijih i dubljih asana koje bude ženstvenost i blagost žene. Sve to pratit će zvuk šamanskog bubnja i glas, čijim se vibracijama potiće slobodni protok energije kroz tijelo.

Podizanje vibracija: Yoga uz šamanski bubanj

Kroz vježbanje asana razbudit ćete i zagrijati tijelo izabranim setom pozicija koje daju snagu, jačaju ravnotežu, koordinaciju i okretnost, te nas povezuju sa zemljom i nebom. Kroz sjedeće pozicije opuštat ćete napetosti u tijelu, donijeti novu energiju i vitalnost u kralježnicu te stimulirati energiju i toplinu u trbuhu. Kroz nježnu verziju inverzija preokrenuti tok energije, krvi i ostalih tjelesnih tekućina, što blagotvorno djeluje na čitav organizam, a posebno imaju umirujući učinak na živčani sustav.

Bubanj je najstariji glazbeni instrument koji datira najmanje 6000 g. prije Krista. Koristio se pri plesu i u šamanskim obredima. U zvukoterapiji se koristi za povezivanje sa zemljom i za induciranje različitih ritmova koji nas uvode u određeni titraj valova mozga.

Znanstveno je dokazano da pjevanje ima psihofizički utjecaj na čovjeka jer doprinosi puštanju napetosti, povećanju kapaciteta pluća, kvaliteti disanja, većoj energiji, liječenju astme, boljem držanju tijela, smanjenju stresa i općenito bolova, pozitivnijem pogledu na svijet, sniženju otkucaja srca, sniženju otkucaja srca, sniženju tlaka, poboljšanju imuniteta

Voditeljice:

Marijana Vrtar, učiteljica joge
Mary Crnković Pilaš: profesorica pjevanja i glazbenica

Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da svoj dolazak najavite na [email protected].

Donacija: 30 kn
Vrijeme: 17.30 – 19.00
Mjesto: Kuća aikida, Koturaška 1

Facebook event: Podizanje vibracija: Yoga uz šamanski bubanj