Počinje ciklus mantranja u OM jogi

Updated

Ovog črtvrtka počinje ciklus mantranja koji će se održavati svakog drugog četvrtka u Maloj shali OM joge na adresi Ulica Andrije Žaje 10.

om, vibracija, mir

Poznato je da mantre iscjeljuju, vraćaju mir i imaju snagu utjeloviti naše namjere kao da je i mantranje meditativno, ekstatično iskustvo, jer mantre imaju posebnu vibraciju koja umiruje, veseli i vibrira svim stanicama našeg tijela.

Mantre su ritmični zvukovi na sanskritu, drevnom vibracijskom jeziku: riječ izgovorena na pravi način utjelovljuje vibraciju izgovorenoga.

Svaka mantra ima značenje i namjeru, a grupno pjevanje mantri ima posebno snažno djelovanje, jer sinergija grupe pojačava djelovanje mantre.

Nije potrebno prethodno poznavanje mantre (dobit ćete ‘šalabahter’) i ne, nije potrebno zavidno umijeće pjevanja, a intonaciju ćete lako uhvatiti.

Prva mantra koja će se pjavati u četvrtak, 12. listopada je Lokah Samastah Sukhino Bhavantu!

Na Sanskritu, u prijevodu ova mantra znači:
Neka sva bića budu sretna i sloboda, i neka moje misli, riječi i djela doprinesu sreći i slobodi svih bića.

U dobu velikih globalnih promjena nerijetko gubimo unutarnji mir i sigurnost. Ipak u nama obitava mudrost koja nas stoljećima podržava i vodi a pronalazimo je kada osjećamo mir u sebi.

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu je moćna mantra koja nas podržava u duhovnoj evoluciji i djeluje poput blagoslova u svijetu, svim bićima.

Mantrajući ju, ona nas pomiče iz stanja osobne svijesti da širimo ljubav u svijet oko nas, ona nas pomiče iz ograničenoga ego identiteta i ograničenog viđenja stvarnosti na višu razinu svijesti gdje osvještavamo da smo svi dio zajedničkog svemira i da možemo pozitivno utjecati na njegovu kreaciju.

Iako nije tradicionalna vedska mantra stoljećima je korištena da prizove suosjećanje i mir. Najbliži zapadni ekvivalent ovoj mantri je- čini drugima ono što bi i sam/a željela/o primiti od drugih.

Stihovi mantre: https://youtu.be/trHOQcBoPcA

Sljedeći datumi mantranja su:

Donacija: 30 kn

Pridružite  se otvorenog srca, dođite s namjerom i uvjerite se u ljepotu i moć mantranja ♥