Osnove sviranja gonga

Updated

Pozivamo vas na dvodnevni tečaj Osnove sviranja gonga 4. i 5. ožujka 2017. u Gong Centru Prema Vama, Ilica 315, Zagreb. Tečaj počinje u subotu od 11:00 do 18:30 h (pauza od 13:30 do 15:00) te se nastavlja u nedjelju od 11:00 do 18:30 h (pauza od 13.30 do 15). Cijena je 1.200,00 kuna.

Edukaciju vodi certificirana zvukoterapeutkinja prof. Silvana Leskovar (završene škole gonga – Don Conreaux, Mehtab Benston, Elisabeth Dierlich, Peter Hess, Peter Gabis, Sheila Whittaker). U Zagrebu, 2012. pokreće Peter Hess Akademiju – podružnicu Peter Hess Instituta iz Njemačke, u kojoj vodi edukaciju za profesionalnu i terapijsku primjenu zvuka zvučnih zdjela i Gongova.

Osnove sviranja gonga

Certificirani je praktičar Gong terapije prema metodi Elisabeth Dierlich i učitelj Gonga i Gong Yoge (primjena Gonga u jogi), prema učenju Yogi Bhajana, Mehtab Bentona i Don Conreauxa. U Centru Prema Vama u Zagrebu i drugim gradovima u regiji održava zvučne kupke seminare i radionice na temu primjene zvuka prirodnih instrumenata i zvukoterapije.

Program

Trajanje: 14 nastavnih sati

Za sviranje Gonga nije potrebno glazbeno predznanje već odgovarajući pristup i poštovanje. Svladavanjem osnovnih tehnika sviranja moći ćemo prije svega svirati za sebe i otkriti novi put samorazvoja, a zatim i drugim osobama pružiti iskustvo svih dobrobiti ovog instrumenta. Gong intenziv je idealan za početnike kao i za sve one koji već imaju iskustva i žele, uz stručnu podršku, započeti svoje osobno putovanje s Gongom.

Pored najvažnije teme, a to je sam pristup Gongu, polaznici će imati priliku učiti i vježbati osnovne tehnike na Gongovima različitih tradicija, s posebnim naglaskom na planetarne i tradicionalne kineske Gongove. Gong Centar Prema Vama je jedinstven po svojoj kolekciji koja trenutno sadrži 30 Gongova – Paiste Planetarne Gongove, Wind, Chau, Bao, nepalski Gong…