Osjetite stanje potpune relaksacije uz Joga Nidru

Updated

U subotu, 3. ožujka u Rekreativi Medical održat će se Joga Nidra od 18 do 19 sati! Pridružite se i osjetite što je stanje potpune relaksacije uz ovu drevnu tantričku tradiciju!

joga nidra

Joga Nidra ili „jogijski san“ predstavlja stanje između budnosti i sna. Joga Nidra je jedan od najsnažnijih metoda ne samo relaksacije nego i buđenja uspavanih centara mozga. Ljudi misle da se opuštaju dok sjede u udobnoj stolici sa šalicom kave ili gledaju film, sve to predstavlja samo razonodu. Apsolutna relaksacija je stanje u kojem je svjesnost obavezno prisutna. Stanje dinamičkog spavanja metoda je uvođenja u potpunu fizičku, psihičku i emocionalnu opuštenost.

Joga Nidra osnažuje imunološki sustav, pomaže regulaciji krvnog tlaka, balansira živčani i endokrini sustav, pomaže kod spavanja i liječi nesanicu. Važnu ulogu u joga nidri ima sankalpa ili namjera, cilj. Odlučite se za jednu sankalpu, neka bude kratka i pozitivna. Sankalpa bi trebala izražavati vaše najdublje želje i ciljeve, a ne one površne. Na primjer, “Ja sam snažna i zdrava”, “Moj život je upravo onakav kakav želim da bude”, “Imam posao koji volim i koji mi ostavlja dovoljno slobodnog vremena”.

Na ovaj način trenirate um da postane fleksibilniji i otvoreniji za promjene koje želite, stvarate most između svojih misli i tijela koji se postupno sinkroniziraju, radeći zajedno.

Kroz opuštanje će vas voditi Sanja Hrvoić, RYT 200
Joga Nidra održat će se u Rekreativi Medical, na adresi Bosutska 9 (1.kat)

Iznos od 30 kuna možete uplatiti pri dolasku.
Prijava je obavezna radi broja ljudi: [email protected] , 092 2095 770

Dođite nekoliko minuta ranije, toplo se obucite i ponesite dekicu jer ćete sat vremena udobno ležati.