Osjetite duboki mir putem Joga Nidre

Updated

U subotu, 24. ožujka u 20 sati u Rekreativa Medical održat će Joga Nidru putem koje možete osjetiti stanje mira i potpune relaksacije.

joga nidra

Joga Nidra potječe iz drevne tantričke tradicije. Joga Nidra ili „jogijski san“ predstavlja stanje između budnosti i sna. Joga Nidra je jedan od najsnažnijih metoda ne samo relaksacije nego i buđenja uspavanih centara mozga. Ljudi misle da se opuštaju dok sjede u udobnoj stolici sa šalicom kave ili gledaju film, sve to predstavlja samo razonodu. Apsolutna relaksacija je stanje u kojem je svjesnost obavezno prisutna. Stanje dinamičkog spavanja metoda je uvođenja u potpunu fizičku, psihičku i emocionalnu opuštenost.

Joga Nidra osnažuje imunološki sustav, pomaže regulaciji krvnog tlaka, balansira živčani i endokrini sustav, pomaže kod spavanja i liječi nesanicu.

Važnu ulogu u Nidri ima sankalpa ili namjera, cilj. Odlučite se za jednu sankalpu, neka bude kratka i pozitivna. Sankalpa bi trebala izražavati vaše najdublje želje i ciljeve, a ne one površne. Na primjer, “Ja sam snažna i zdrava”, “Moj život je upravo onakav kakav želim da bude”, “Imam posao koji volim i koji mi ostavlja dovoljno slobodnog vremena”.

Na ovaj način trenirate um da postane fleksibilniji i otvoreniji za promjene koje želite, stvarate most između svojih misli i tijela koji se postupno sinkroniziraju, radeći zajedno.

Kroz duboko opuštanje vodit će vas ugodan glas Sanje Hrvoić (RYT 200)
Adresa: Kamenarka 2 (TKD Tigar), upute na web stranici: www.rekreativa-medical.com/gdje-se-nalazimo.html

Iznos od 30 kuna možete uplatiti pri dolasku.
Prijava je obavezna radi broja ljudi:
[email protected] , 092 2095 770

Dođite nekoliko minuta ranije, toplo se obucite i ponesite veliki ručnik i dekicu jer ćemo sat vremena udobno ležati.

Dvorana će biti dobro zagrijana ali zbog promjena koje se događaju u tijelu tijekom ove metode relaksacije, možete osjetiti potrebu za toplijom odjećom i dekicom.