Obilježavanje Svjetskog dana srca besplatnim pregledom

Updated

Brinite o svom srcu, bit će vam zahvalno!

Za moje srce, za tvoje srce slogan je ovogodišnjeg Svjetskog dana srca koji se svake godine, u cijelom svijetu, obilježava 29. rujna. Ovaj datum je važan podsjetnik na problem bolesti srca kao jednog od vodećih uzročnika smrti današnjice.

Svjetska kardiološka federacija je 2000. godine utemeljila Svjetski dan srca kako bi na godišnjoj razini potaknula informiranje o kardiovaskularnim bolestima te njihovoj prevenciji kao važnoj odluci svakog pojedinca. Jeste li znali da bolesti srca i moždani udar odnesu 17,500,000 života godišnje? Upravo je zato bitno na globalnoj razini govoriti, podsjećati i informirati javnost o ključnim pitanjima i temama zdravlja. Čak 80% preranih smrti uzrokovanih bolestima srca može se izbjeći ako se kontroliraju četiri glavna faktora rizika – upotreba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost te štetna konzumacija alkohola.

bolest srca, svjetski dan srca

Male životne promjene mogu značajno utjecati na kvalitetu života i razinu zdravlja. Već s 30 minuta tjelesne aktivnosti na dan, prestanak pušenja te zdravom prehranom možemo smanjiti opasnost od moždanog udara i bolesti srca, a dijeljenjem znanja možemo inspirirati i druge da brinu o zdravlju srca. Upravo iz tog razloga svake se godine 29. rujna diljem svijeta organiziraju tisuće aktivnosti i događanja. Specijalizirana za kardiovaskularne bolesti te prepoznata u regiji i svijetu, Klinika Magdalena ove će se godine uključiti u ovu globalnu kampanju.

U svojoj zagrebačkoj podružnici, Poliklinici Magdalena u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 32, od 9 do 15 sati, svim će građanima nuditi besplatno savjetovanje s vrhunskim stručnjacima iz područja kardiovaskularne medicine te će se na licu mjesta vršiti mjerenje tlaka i EKG srca.

Svi su pozvani doći na besplatan pregled i preventivan razgovor o zdravlju s idejom da ispune jedno važno osobno obećanje: da će brinuti o svom srcu!

Za više informacija obratite im se putem maila: [email protected] ili telefonski 01 / 5509 201; 01 / 5509 200 www.magdalena.hr

Foto: Lauren Richmond/Unsplash