Meditacija za osjećaj sigurnosti i podrške

Updated

U nedjelju 13. siječnja počinje novi ciklus zvučno aromatičnih meditacija u studiju OM joga! Ovi ciklusi su uvijek popularni, jer vođene meditacije na temelju znanosti Joge Nidre – dubokog jogijskog opuštanja – daju trenutačne učinke.

čakre, korijenska čakra, muladhara

Kreativna vizualizacija je fokusiranje na kreiranje misli i ideja koje želimo manifestirati u stvarnosti. Joga Nidra razvija sposobnost kreativne vizualizacije, čime potičemo aktivnost podsvjesnih i nesvjesnih dijelova uma. Važnu ulogu u Jogi Nidri ima namjera, koja na zdrav način unosi pozitivnu energiju u um i tijelo, pa bez napora pomaže u otklanjanju negativnih obrazaca i neželjenih navika. U ovom ciklusu fokusirat će se na balansiranje naših „kontrolnih“ centara koje pojednostavljeno nazivamo čakrama – vrtlozima našeg energetskog polja koji trepere specifičnom frekvencijom, bojom i zvukom, i u „fizičkom“ svijetu djeluju kroz različite praktične segmente života. U ovom ciklusu bavit će se sa sedam kontrolnih centara, od kojih je svaki povezan s različitim emocijama i ponašanjima, odlukama i navikama.

Meditacije će se održavati svake druge nedjelje u 18h u studiju OM joge.

U nedjelju 13.1. pažnja je na prvom kontrolnom centru: našoj egzistenciji i osjećaju sigurnosti, našem odnosu prema materijalnome, našim povjerenjem i podrškom Svemira i okoline, uzemljenjem. Što za nas znači biti i imati, što znači povjerenje i podršku, što za nas znači ispravan način zarađivanja novaca i posjedovanja materijalnih predmeta… Jesmo li načisto s našim osnovnim potrebama – hranom, domom, novcem i sigurnošću?

Ovaj kontrolni centar balansiramo povezivanjem s tijelom, uzemljenjem, sigurnošću u pravo (koje smo izgubili isključivo u svojem umu) da budemo sad i ovdje.

Dođite barem 10 minuta ranije kako bi meditacija počela na vrijeme! Obucite se toplo i udobno, ponesite dekicu i bočicu vode.

Donacija: 80 kuna

Prijave su obavezne, a prijaviti se možete na stranicama OM joge!

Pozovite prijatelja putem FB eventa!