Joga Nidra u Udruzi Vestigium

Updated

U subotu, 4. veljače, u Udruzi Vestigium, održat će se sat Joga Nidre.

Joga Nidra ili popularno znana kao jogijski san doprinosi našem sveopćem zdravlju. Svi koji su barem jedanput prisustvovali ovoj vrsti joge osjetili su njene benefite – potpuna relaksacija kroz svjesnost. U joga Nidri možemo doživjeti stanje mentalne, emotivne i fizičke opuštenosti.

joga nidra
U današnjem načinu života naš mozak je izložen svakodnevnom stresu, na svjesnoj i podsvjesnoj razini. Sve se radi jako ubrzano i nemamo vremena napraviti odmak od vanjskih utjecaja. Upravo je joga Nidra tehnika koja pomaže vraćanju uma u balans.

Redovitom praksom možemo se riješiti neželjenih navika, obrazaca, razmišljanja i osjećaja. Joga Nidra se prakticira u ugodnom ležećem položaju, potpuno opuštenog tijela i uma.

Na svakom satu odabiremo jednu Sankalpu (odluku) u obliku pozitivne i afirmativne rečenice, kao na primjer: ‘Ja sam zdrava i optimistična osoba‘, ‘Volim sebe i svoje tijelo‘, ‘Prihvaćam svako novo iskustvo i zahvalna sam na njemu‘.

Prateći upute koje učitelj navodi dovodimo um u stanje koje je na granici sna i jave. Također ulazimo u proces koji balansira lijevu i desnu stranu mozga.

Dokazano je jedan sat joga Nidre za mozak i tijelo vrijedi jednako kao i četiri sata sna.

Potrebno je toplo se odjenuti i ponijeti dekicu. Izvodi se na prostirci, ako imate svoju možete donijeti.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na [email protected].  Prijave su ograničene zbog veličine prostora stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Više informacija saznajte na Yoga Nidra.